Business Intelligence (BI) met Microsoft Power BI – Basis

Business Intelligence (BI) met Microsoft Power BI – Basis

Klopt! Deze cursus heeft startgarantie en gaat daarom altijd door.

De afgelopen jaren is de hoeveelheid data, die wordt verzameld in een snel tempo toegenomen. Waar tot op heden vaak MS Excel wordt gebruikt voor het maken van analyses, wordt steeds vaker aangelopen tegen de grenzen van MS Excel. De data die geanalyseerd moet worden staat op te veel verschillende plaatsen, is te complex of simpelweg te veel om in MS Excel te kunnen analyseren.
Power BI is een Business Intelligence (BI) tool die de mogelijkheid biedt om grote hoeveelheden data van verschillende bronnen in te laden en hiervan een dynamisch rapport te maken. Bij deze tweedaagse praktijkgerichte basiscursus Power BI word je meegenomen in alle facetten van het programma. Na de cursus heb je voldoende kennis om een eigen rapport te maken.

De praktische insteek van deze training bestaat uit theorie en oefeningen met de techniek, waardoor je een optimaal resultaat haalt uit Power BI.

Onderwerpen die we behandelen

Het laden van data in Power BI
Binnen de cursus gaan we verbindingen maken met 2 belangrijke bronnen van data: de SQL-server en MS Excel bestanden. De data uit deze bestanden wordt geladen in de Query editor van Power BI. Nadat de dataset is geladen, selecteren we de juiste kolommen voor ons rapport, kijken naar eventuele fouten in de data en doen kleine aanpassingen aan de data. Uiteindelijk importeren we de data die we nodig hebben in Power BI.

Het modeleren van data in Power BI
Wanneer de tabellen in Power BI zijn geladen, gaan we deze aan elkaar koppelen. Daarnaast gaan we door middel van hiërarchieën de data op een handige manier neerzetten. Dit om later een goede drill-down functie, het inzoomen op gegevens, te creëren.
Tevens gaan we aan de gegevens berekeningen toevoegen in DAX (Data Analyze Expressions). Dit om bruikbare informatie toe te voegen aan onze data.

Het maken van een rapport
Van de geselecteerde gegevens wordt vervolgens een attractief en dynamisch rapport gemaakt om de data optimaal te presenteren.
Binnen de cursus komen verschillende soorten visualisaties aan bod zoals Kolom- en Lijndiagrammen, maar ook minder bekende zoals een Treemap of Meter.
Bij het maken van de visualisaties wordt de drill-down functie toegepast. Het rapport wordt afgemaakt met verschillende slicers, knoppen en bookmarks om snel de juiste informatie uit het rapport te krijgen.

Doelgroep

Deze cursus Power BI is voor iedereen geschikt die een vervolg-stap wil maken na MS Excel om meer te doen met de beschikbare data.

Voorkennis

Microsoft Excel Gevorderd of vergelijkbare kennis.
Als voorkennis voor deze opleiding is MS Excel Gevorderd vereist.

Indien deze vaardigheden ontbreken, adviseren wij je om eerst de cursus MS Excel Gevorderd te volgen.

Weet je niet zeker of je voorkennis op peil is? Doe dan deze kennistoets.

Bijzonderheden

 • Bij de training ontvang je toegang tot onze elektronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.

Onderwerpen

 • Laden van Data
  • Uitleg over de Data
   • Primaire en Secundaire sleutels
   • Verschil tussen dimensie en feiten tabellen
  • Het importeren vanuit meerdere bronnen
   • SQL
   • Excel
  • Het doen van standaard aanpassingen aan de data
   • Splitsen / Samenvoegen van kolommen
   • Kolommen selecteren
 • Modeleren van de data
  • Het creëren van relaties
  • Het creëren van hiërarchieën
  • Het classificeren van de data
  • Introductie DAX
   • SUM / AVERAGE / COUNT
   • DIVIDE
 • Rapporten
  • Het maken van verschillende visualisaties
   • Lijndiagrammen
   • Kolomdiagrammen
   • Cirkel / Ringdiagrammen
   • Matrixen
   • Kaarten
   • Meters
  • Interactie tussen visualisaties
  • Het werken met drill-down
  • Het creëren van bookmarks en knoppen
  • Het toepassen van voorwaardelijke opmaak

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Business Intelligence (BI) met Microsoft Power BI - Basis

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: Business Intelligence (BI) met Microsoft Power BI - Basis


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: Business Intelligence (BI) met Microsoft Power BI - Basis

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      Business Intelligence (BI) met Microsoft Power BI - Basis       Lesmethoden
       JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

       Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

       KLASSIKALE CURSUS

       Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

       VIRTUEEL

       Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

       Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

       • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
       • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
       • Optioneel: een camera en/of microfoon
       • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
       • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

       Hybride
       Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

       PERSOONLIJK BEGELEID

       Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

       VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

       Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

       E-LEARNING

       Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

       BLENDED

       Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

       Meer informatie
       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid