Big Data Essentials

Deze cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:

Via deze eendaagse Big Data Fundamentals cursus krijg je inzicht in en actuele en toepasbare basiskennis van de positionering van Big Data in het BI-domein en een aanscherping van Big Data-definities. Het in kaart brengen van de randvoorwaarden voor succes en een Big Data tooloverzicht vormt de basis. De cruciale rol van semantiek vormt de rode draad van de cursus: het toekennen van relevante betekenis aan Big Data vormt een van de grootste uitdagingen en is DE bepalende succesfactor van Big Data. De cursus geeft handvatten hoe deze betekenis op een slimme wijze toe te kennen.

Doel

 • Het primaire doel van deze eendaagse Big Data Fundamentals cursus is opdoen van actuele en toepasbare basiskennis van het thema Big Data. Inzicht verkrijgen in de positionering van Big Data in het BI-domein, aanscherpen van Big Data-definities, in kaart brengen van de randvoorwaarden voor succes en het Big Data tooloverzicht vormen de basis. In de cursus leer je het belang van semantiek te onderkennen en leer je hoe betekenis wordt toegekend via Semantische Wiki’s en geautomatiseerde processen.
 • Daarnaast krijg je inzicht in:
 • Big Data als onderdeel van informatiemanagement
 • Big Data en de positie ten opzichte van Business Intelligence
 • Met semantische technologie toekennen van betekenis aan Big Data
 • De benodigde Big Data componenten en marktpartijen

Doelgroep

Omdat deze cursus verder gaat dan het gebruikelijke standaardoverzicht van Big Data tools en -platforms, is zij vooral bedoeld voor managers en professionals die willen leren hoe Big Data werkelijk waardevol wordt voor de organisatie. Er zijn geen toelatingseisen, affiniteit met business intelligence, datamanagement, informatiemanagement of datawarehousing is echter aan te bevelen.

Voorkennis

Basiskennis van IT infrastructuren en Data management

Bijzonderheden

 • Het cursusmateriaal van deze cursus is veelal digitaal. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het cursusmateriaal adviseren we je om een eigen device (laptop, tablet) mee te nemen. Dit is echter alleen een advies, geen noodzaak.

Onderwerpen

Gedurende de dag gaan we in op de waarde en mogelijkheden die Big Data voor uw organisatie kan bieden en combineren we actuele ontwikkelingen en uitdagingen met concrete strategieën en oplossingen.
nieuwe of onvermoede dwarsverbanden en inzichten worden ontdekt leveren pas echt business waarde op en verdient daarom alle aandacht.
Big Data biedt ontegenzeggelijk veel potentieel: nieuwe (open) databronnen, vaak van buiten de eigen organisatie en met onbekende structuur en inhoud, bieden nieuwe mogelijkheden voor diepgaande analyse en waarde creatie. Maar Big Data alleen technisch toegankelijk maken is niet voldoende. Vooral inzicht krijgen in de betekenis (semantiek) van de Big Data, het bieden van nieuwe analyse-functionaliteiten waarmee

 • Waarom Big data op de bedrijfsbalans moet worden opgenomen
 • Wat bedoelen we nu eigenlijk met Big Data?
 • Big Data als basis voor nieuwe businessmodellen (cases Wall Mart en Google)
 • Verandering van managementcultuur richting evidence based management
 • De Semantic Wiki voor toekennen van betekenis
 • Creëren van structuur met Ensemble Modeling (Data Vault)
 • Het Universele Big Data Platform
 • Positionering en duiding van de top-3 Big Data Hadoop Solutions
 • Uw eigen actieplan voor Big Data en Semantiek

Planning & Prijs

Gerelateerde cursussen

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Big Data Essentials


  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Meer weten

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


  Cursus: Big Data Essentials

   Wij helpen je graag

   Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

   Big Data Essentials    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid