ArchiMate® 3 training course – Foundation en Practitioner (with exams)

ArchiMate® 3 training course – Foundation en Practitioner (with exams)

Klopt! Deze cursus heeft startgarantie en gaat daarom altijd door.

In de training ArchiMate® 3 Foundation en Practitioner leer je hoe je met de modelleertaal ArchiMate enterprise architecturen modelleert en visualiseert. Tevens wordt er uitgebreid stilgestaan bij de toepassing van de ArchiMate modelleertaal in meer complexere modelleer-vraagstukken, zoals gevraagd voor het Certified examen. Daarnaast is er enige ruimte om modelleeruitdagingen uit de eigen praktijk voor te leggen. Na het succesvol afleggen van de examens ben je ‘ArchiMate® 3 Practitioner’ gecertificeerd bij The Open Group. Deze klassikale opleiding wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn.

Waarom een training ArchiMate?

Enterprise architecten hebben behoefte aan een eenduidig framework om hun enterprise architecturen te beschrijven. ArchiMate is een open standaard modelleertaal voor Enterprise Architectuur (EA). ArchiMate stelt architecten in staat om Enterprise Architectuur op consistente en coherente wijze vast te leggen en te communiceren op meerdere niveaus in de organisatie. Dit leidt tot een betere afstemming tussen business en IT. De onafhankelijke The Open Group ArchiMate® 3 certificering valideert de kennis van de notatie, terminologie, structuur, concepten, het analyseren en toepassen van de ArchiMate modelleertaal.

Het examen

De ArchiMate® 3 Part 1 en Part 2 examens kun je op een door jezelf te kiezen moment bij een Pearson Vue Testing Center van jouw keuze afleggen. Hiervoor ontvang je van ons de examenvouchers. De kosten van het examen maken deel uit van de totale prijs. Het ArchiMate® 3 Part 1 Examen duurt 60 minuten, het ArchiMate® 3 Part 2 Examen duurt 90 minuten.

 • Het ArchiMate® 3 Part 1 examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Je bent geslaagd als je 24 van de 40 punten behaald hebt (60% goed). Het is een gesloten boek examen. Het part 1 examen duurt 60 minuten.
 • Het ArchiMate® 3 Part 2 examen bestaat meerkeuzevragen gebaseerd op 8 complexe scenario’s. Het juiste antwoord levert 5 punten op, het op één na beste antwoord 3 punten, het op twee na beste antwoord 1 punt. Het afleidende antwoord levert nul punten op. Je bent geslaagd als je 26 van de 40 punten hebt gehaald (60% score). Het is een open boek examen. Een elektronische kopie van het boek is beschikbaar in de examenomgeving en wordt enkel beschikbaar gesteld voor Part 2. Het Part 2 examen duurt 90 minuten.

Beide examens worden afgenomen in het Engels. Wanneer je Engels als tweede taal hebt, krijg je extra tijd voor het maken van de examens.

Doel

 • Verkrijgen kennis van de achtergrond en structuur van ArchiMate 3
 • Verkrijgen kennis van en basisvaardigheid met de ArchiMate 3 kernconcepten voor het modelleren en beschrijven van architecturen
 • Verkrijgen kennis van en basisvaardigheid met de ArchiMate 3 taal en technieken voor het visualiseren van architecturen.
 • Verkrijgen kennis van de twee ArchiMate 3 extensies en hun relatie met de kernconcepten
 • Verkrijgen kennis van de viewpoints voor de extensies
 • Inzicht verkrijgen in de toepassing van ArchiMate 3 in complexe modelleervraagstukken
 • Verkrijgen kennis en inzicht om succesvol het ArchiMate 3 Foundation en Practitioner examen af te leggen (het examen vereist naast de training enige zelfstudie).

Doelgroep

De training is bestemd voor architecten die in hun dagelijkse praktijk ArchiMate® gaan toepassen. Om optimaal profijt van deze training te hebben dien je minimaal enkele maanden ervaring als architect te hebben.

Voorkennis

Enige bekendheid met het vakgebied EA (enterprise-architectuur) helpt je bij snellere begripsvorming.

Leesvaardigheid in het Engels, het cursus materiaal is Engelstalig.

Bijzonderheden

 • Het cursusmateriaal wordt digitaal beschikbaar gesteld en wordt vooraf opgestuurd
 • Inclusief het Archimate Foundation en Practitioner examen
 • This ArchiMate® 3 training course is provided by Vijfhart in collaboration with Van Haren Publishing and is accredited by The Open Group. ArchiMate® is a registered trademark of The Open Group.

Onderwerpen

 • Language Structure
 • Relationships & Nesting
 • Core Layers & Elements
  • Business
  • Grouping and composite
  • Application
  • Technology
 • ArchiMate® 3 & EA
 • Motivation aspects
 • Strategy Layer
 • Practical Exercise Strategy and Motivation
 • Physical Layer
 • Implementation and Migration Layer
 • Language specifics
  • Cross layer dependencies
  • Derived relationships
  • Stakeholder, viewpoints and views
  • Language customisation

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: ArchiMate® 3 training course - Foundation en Practitioner (with exams)

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: ArchiMate® 3 training course - Foundation en Practitioner (with exams)


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: ArchiMate® 3 training course - Foundation en Practitioner (with exams)

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      ArchiMate® 3 training course - Foundation en Practitioner (with exams)       Lesmethoden
       JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

       Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

       KLASSIKALE CURSUS

       Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

       VIRTUEEL

       Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

       Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

       • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
       • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
       • Optioneel: een camera en/of microfoon
       • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
       • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

       Hybride
       Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

       PERSOONLIJK BEGELEID

       Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

       VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

       Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

       E-LEARNING

       Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

       BLENDED

       Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

       Meer informatie
       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid