Top 10 gratis Open Source Functionele Testing Tools

De vraag naar het sneller leveren van kwaliteitssoftware vereist dat organisaties naar oplossingen zoeken in Agile, continue integratie (CI) en DevOps-methoden. Testautomatisering is een essentieel onderdeel van deze aspecten. Het nieuwste World Quality Report 2018-2019 suggereert dat testautomatisering het grootste knelpunt is om “Quality at Speed” te leveren, omdat het een succesvolle en flexibele implementatie van Agile en DevOps mogelijk maakt.

Testingfreak heeft een top 10 van beste gratis Open Source Functionele Testing Tools opgesteld:

Selenium

Selenium is een populaire open source-tool waarmee je functionele tests kunt uitvoeren voor zowel webtoepassingen als desktoptoepassingen. Met behulp van Selenium kun je browsergebeurtenissen automatiseren en het script opnemen en opnieuw spelen. Doordat Selenium het mogelijk maakt om met behulp van webdriver scripts te schrijven en uit te voeren volgens jouw vereisten, is het werken met Selenium heel eenvoudig. Wil jij meer kennis opdoen over Selenium, volg dan onze training Testautomatisering met Selenium, Webdriver, Cucumber, FitNesse en RestAssured.

Robotium

Geschikt voor het testen van Android-applicaties. Iedereen kan testen met Robotium omdat het zeer minimale kennis vereist. Het Robotium-framework behandelt automatisch meerdere Android-activiteiten. Daarnaast kunnen testcases in korte tijd worden geschreven en uitgevoerd. Dit zorgt voor een snelle uitvoering. Ook kun je doorlopende integratie met Maven, Gradle of Ant instellen om tests uit te voeren.

Sahi

Sahi is een van de beste functionele tools voor het testen van automatisering en biedt alle ondersteuning die nodig is om testen voor webtoepassingen te automatiseren. Als voorbeeld: elke webtoepassing in elke browser, elk besturingssysteem en slimme toegangsidentificatie om elementen op een eenvoudige manier te identificeren. Door de Rich Inbuilt-rapporten en -logboeken kun je met het gedetailleerde testrapport het resultaat analyseren. Sahi biedt een snelle parallelle batch-weergave, eenvoudige krachtige scripting en een ingebouwd Excel-kader.

SoapUI

Met SoapUI kun je functionele tests uitvoeren voor de webtoepassingen. Een test kan worden uitgevoerd van SOAP- en REST-gebaseerde webservices, naar JMS-bedrijfsmessaging-lagen, databases, Rich Internet-toepassingen en nog veel meer. Er zijn vier redenen om met SoapUI te werken; ten eerste kun je met SoapUI de kwaliteit van jouw services en applicaties valideren en verbeteren. Ten tweede is het schrijven van testcases eenvoudig en gemakkelijk. Daarnaast zorgt de ‘drag-and-drop-functie’ ervoor dat het maken van tests eenvoudig en gemakkelijk is. Tot slot kun je met de extra functie  de test in meerdere omgevingen uitvoeren door de testinstellingen te wijzigen. Nieuwsgierig geworden? Volg dan onze training Testen van Services & API’s met ReadyAPI (SoapUI).

AutoIt

AutoIt is een automatiseringstool waarmee je eenvoudige code kunt schrijven en jouw script kunt uitvoeren. Met AutoIt kun je de muis en het toetsenbord bedienen en jouw testcases ontwerpen volgens de vereisten. Je kunt het script in elke versie van Windows uitvoeren door de coördinaten van het venster aan te passen. Doordat je geen aparte of externe software nodig hebt en je alle voorwaarden in het script kunt toevoegen, is AutoIT-script heel eenvoudig en gemakkelijk te leren. Daarnaast heeft AutoIT het voordeel dat het een zelfstandig en eenvoudig te installeren .exe-bestand is.

CANoe WebTest

CANoe Web Test-automatiseringstools bieden een platform om functionele testen op eenvoudige en snelle wijze te automatiseren met een gedetailleerde rapportage. Een van de voordelen van CANoe is dat het platformonafhankelijk is en het overal draait. Daarnaast is het gemakkelijk te begrijpen doordat elke stap betekenisvolle namen kent. Ook kun je in CANoe met Recorder snel een eerste versie van jouw tests genereren die je kunt aanpassen en  refactoren om robuuste testsuites te bouwen. In tegenstelling tot andere testtools heeft Canoo een uitstekend rapportagesysteem dat snel begrijpt dat er fouten bij de uitvoering van testcases worden veroorzaakt.

Watir

Watir is een open source-tool waarmee je de webbrowser kunt automatiseren om webtoepassingen te testen. De kenmerken van Watir zijn dat het een eenvoudige en flexibele tool is waarmee je eenvoudig testcases kunt schrijven en onderhouden. Met Watir kun je klikken op links, formulieren invullen, op knoppen drukken, resultaten controleren enzovoort. Bovendien, als je Watir-Webdriver gebruikt, ondersteunt het Chrome, Firefox, Internet Explorer en Opera-browsers. Doordat Watir gebaseerd is op Ruby-taal, kun je verbinding maken met databases, databestanden en kun je spreadsheets lezen, XML exporteren en jouw code structureren als herbruikbare bibliotheken.

Eclipse TPTP

Eclipse TPTP (Platform voor platformtests en prestaties) is een raamwerk waarmee je testautomatiseringshulpmiddelen kunt ontwikkelen die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met het platform en met andere hulpmiddelen. Ook biedt Eclipse TPTP de mogelijkheid om de levenscyclus van de prestaties, applicatiebewaking, testbewerking en -uitvoering, tracering en profilering en loganalyse te testen.

Marathon

Marathon is een functionele testtool waarmee je testscript kunt maken en opnieuw kunt afspelen voor Java en webapplicaties. Deze tool wordt geleverd met de geavanceerde functies zoals Intelligent Script Recorder, Standard Scripting Languages, Flexible and Powerful Object Recognition, Exploratory Testing, Semi-Automatic Testing, Application Launchers, Flexible and Powerful Object Recognition, Data Driven Tests, Modularization and Refactoring, Object Map Maintenance, Flexibiliteit etc.

Cucumber

Cucumber is een automatiseringstool die het mogelijk maakt om de webtoepassingen te testen. Daarnaast ondersteunt Cucumber behavior-driven development (BDD). Met Cucumber kun je gedrag in platte tekst beschrijven, een stapdefinitie in Ruby schrijven, calculatorstappen uitvoeren en kijken waar het fout gaat. Ook kun je code schrijven om een bepaalde stap te laten passeren. Een van de kenmerken van Cucumber  is dat het diverse programmeertalen ondersteunt. Denk hierbij aan: Ruby, Java, .Net, Flex enzovoort. Wil jij meer kennis opdoen over Cucumber, volg dan onze training Testautomatisering met Selenium, Webdriver, Cucumber, FitNesse en RestAssured.

HTTest

Met HTTEST kun je de functionaliteit testen van webtoepassingen (daarnaast ook web servers en proxy servers) waar http-verzoeken en antwoorden worden afgehandeld. HTTEST biedt functies zoals geavanceerde HTTP-protocolafhandeling  inclusief one-grain time-out afhandeling, aanvraag- en antwoordvalidatie, simulatie van clients en servers inclusief opstarten en afsluiten van serverdaemons. Daarnaast maakt HTTEST het mogelijk om mock-ups van back-end-systemen te maken in complexere testsituaties , en stroomgegevens kopiëren (bijv. van een reactie) en hergebruiken in variabelen.


Vertaald van Testingfreak.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid