PRINCE2 2017 wordt hernoemd tot PRINCE2 6e editie

Naamsverandering PRINCE2

Vanaf 1 januari 2020 hernoemt AXELOS PRINCE2. Met ingang van die datum wordt PRINCE2 2017 hernoemd tot PRINCE2 6e editie. Ook de vorige versie: PRINCE2 2009 zal vanaf dat moment PRINCE2 5e editie gaan heten. Als reden geeft AXELOS aan dat met deze hernoeming PRINCE2 beter is afgestemd op die van andere frameworks in de industrie.

AXELOS

AXELOS is een joint venture, opgericht in 2013 door het Cabinet Office namens de regering in het Verenigd Koninkrijk en Capita plc, met als doel het beheren en ontwikkelen van een ‘Global Best Practice portefeuille. Bekende voorbeelden van best practices zijn PRINCE2 en ITIL.

Best Practice

Een best practice is een techniek, werkmethode of activiteit die zich als effectiever heeft bewezen dan enige andere techniek of methode. Door het geven van richtlijnen en frameworks geeft een best practice handvaten om bijvoorbeeld een project uit te voeren met minder problemen, minder onvoorziene complicaties en betere eindresultaten. Het is dus voor organisaties belangrijk de “best practices” binnen hun branche te kennen en de eigen manier van werken hiermee te kunnen vergelijken.

PRINCE2 (Projects in Controlled Environments, version 2)

PRINCE2 is een best practice voor projectmanagement. Deze methode is gericht op het management, de besturing en de organisatie van een project. Een PRINCE2 project heeft de volgende kenmerken :

  • Zorg constant voor zakelijke rechtvaardiging
  • Leer van ervaringen
  • Definieer vooraf de rollen en verantwoordelijkheden
  • Deel het project op in beheersbare stadia
  • Escaleer alleen bij uitzonderingen
  • Plan en stuur op producten
  • Schaal de methode waar nodig

PRINCE2 trainingen

Bekijk het overzicht van PRINCE2 trainingen. Aan de inhoud van deze trainingen verandert vooralsnog niets.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid