Digitale transformatie: de noodzaak om bij- of om te scholen

Het coronavirus zorgt voor veel organisaties voor een versnelde digitale transformatie en vraag naar digitale vaardigheden. Hierdoor is het noodzaak om bij- of om te scholen om relevant te blijven op de arbeidsmarkt of om een carrièreswitch te kunnen maken naar een baan mét toekomstperspectief.

Digitale transformatie op volle toeren

De plotselinge uitbraak van het coronavirus en de bijbehorende lockdownmaatregelen tonen aan hoe belangrijk het omarmen van digitale mogelijkheden en vaardigheden is. In een rap tempo is heel Nederland via Microsoft Teams gaan werken. Wie het programma in februari nog nauwelijks gebruikte, kon vanaf eind maart een spoedcursus ‘Hoe werkt Microsoft Teams?’ volgen. Inmiddels zijn er duizenden Microsoft Teams “experts” bijgekomen.

Helaas heeft de pandemie ook grote gevolgen voor bedrijven en veel werkenden. Bedrijven moeten sluiten en mensen raken hun baan kwijt. Werelwijd moeten mensen een carrièreswitch maken. Mensen met bijvoorbeeld passie voor de horeca staan opeens op straat. Maar wat ga je doen als je voor Horeca-medewerker gestudeerd hebt en er geen werkgelegenheid is? Je gaat solliciteren op andere functies en wordt daar keer op keer afgewezen: je hebt niet de juiste ervaring of vaardigheden.. Een mogelijkheid is om je te laten omscholen naar IT.

Digitale transformatie vraagt om digitale vaardigheden

Door de versnelde digitale transformatie is er sprake van een steeds breder wordende vaardigheidskloof. Om deze kloof te overbruggen is het noodzakelijk om de manier waarop we ons bij- en omscholen te veranderen. We moeten ons niet alleen focussen op mensen die vandaag een zinvolle baan hebben, maar ook of deze personen morgen ook nog een zinvolle baan hebben.

Hier ligt een belangrijke taak voor HR. Zij moeten een strategie ontwikkelen die rekening houdt met de benodigde vaardigheden, hard en soft skills, in de organisatie op korte én lange termijn. Het voorbereiden van medewerkers op de toekomst van werk en het aanmoedigen om zich te blijven ontwikkelen is essentieel. Of ze dit nu doen voor het werk of om een carrièreswitch te maken.

Maar medewerkers dienen ook zelf hun verantwoordelijkheid voor hun ontwikkeling te nemen. Iedere individu is regisseur van zijn/haar eigen leven en daarmee ook de beslissingen voor zijn/haar ontwikkeling. We zien dan ook een verschuiving naar zelfsturend leren waarbij mensen zelf iniatief nemen om het eigen leerproces vorm te geven. Zelfsturend leren is een van de sleutelcompetenties voor levenslang leren en een essentieel ondereel van de 21st century skills.

Bij- of omscholen

Bij Vijfhart zien we sinds de pandemie een toename in adviesaanvragen. Medewerkers en werkzoekenden zien de noodzaak om zich te ontwikkelen en essentiele Link naar omschoolcheckvaardigheden eigen te maken. Zij willen zich bij- of omscholen of willen advies voor een carrièreswitch naar IT. Met onze “Eerste hulp bij omscholen (EHBO)” helpen we werkgevers, werknemers en werkzoekenden met opleidings- en bij- of omscholingsadvies. Met de persoonlijke omschoolcheck geven we werknemers en werkzoekenden kosteloos en vrijblijvend een opleidingsadvies voor iedereen die een carrièreswitch naar IT overweegt.

Carrièreswitch naar IT

Denk jij aan een carrièreswitch naar IT? Dan is het zaak om uit te zoeken wat jouw talenten zijn (check onze talentenanalyse). Misschien kan jij jouw servicegerichte instelling in de functie van gastvrouw ook inzetten als ICT Support Medewerker?

Het is mogelijk dat jij in eerste instantie niet dacht aan een carrièreswitch naar IT. Maar wist je dat er ruim 55.000 IT vacatures zijn? Dat maakt omscholen naar IT een stuk aantrekkelijker, toch? Wil jij hulp bij omscholing naar IT? Doe dan de persoonlijke omschoolcheck en ontvang een persoonlijk opleidingsadvies waarmee jij aan een nieuwe toekomst als IT’er kunt beginnen!

Vragen?

Heb je vragen of wil je advies? We helpen jou graag met een gratis en vrijblijvend advies. Bel of stuur een bericht op WhatsApp. Wij zijn 24/7 bereikbaar op 06 – 82 35 16 96.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid