Certified Datacenter Professional (CDCP) … en dan?

Zoals bekend levert EPI trainingen gericht op efficiënt en vakkundig beheer van het datacenter, en dit vanuit meerdere perspectieven, zoals (maar niet beperkt tot):

  1. Puur technisch
  2. Procesmatig en aansturen
  3. Migraties
  4. Auditing

Op basis van deze trainingen worden wereldwijd erkende certificeringen toegekend. Deze certificeringen spelen dan ook een grote rol, zowel in het efficiënt en vakkundig beheer van datacenters, maar ook voor de loopbaan van de professionals zelf.

Stap voor stap

Omdat het datacenter complex is, is het ondoenlijk alles wat er per skillset qua kennis en ervaring beheerst moet worden, in één en dezelfde training en certificering te gieten. De hoeveelheid materie maakt het onbeheersbaar groot en onrealistisch.

Op basis van dit inzicht heeft EPI meerdere niveau’s ingesteld. Iedere discipline kent een zogenaamd instapniveau (inclusief certificering), welke weer de deur opent naar de volgende training en certificering. EPI hanteert hiervoor een handig overzicht in deze pdf. Hiermee is het behalen van meerdere EPI certificeringen niet alleen realistisch maar kan er ook een tijdspad aan verbonden worden, welke gelijke trend houdt met de datacenter loopbaanontwikkeling van de desbetreffende professional. Hierdoor is er altijd een perfecte match tussen de vereiste kennis en vaardigheden enerzijds, en taken en verantwoordelijkheden, behorende bij de actuele functie, anderzijds.

CDCP en dan?

In de discipline Design/Build is Ceritified Data Center Professional (CDCP) het startpunt voor de datacenter professional die met name vanuit de technische invalshoek zich bezig houdt met het datacenter. En vergis je niet, want hoewel CDCP het vertrekpunt is, is deze tweedaagse cursus pittig te noemen. Onze docenten zijn gelukkig zeer ervaren en brengen de lesstof praktisch en pragmatisch over. De tweede cursusdag sluit je af met het bijbehorende examen(*). Indien succesvol afgesloten ontvang je het CDCP certficaat. Aan dit certificaat zit een ‘THT’ datum van drie jaar. Reden hiertoe is dat het datacenter onderhevig is aan veel innovatie waardoor het noodzakelijk is het lesmateriaal erop aan te passen. Vanzelfsprekend dient dan ook het examen erop aangepast te worden. Hierdoor blijft het CDCP certificaat up-to-date en daarmee relevant.

Tijd voor de volgende stap: CDCS

Wanneer het CDCP certificaat is behaald dan is het verstandig deze verdere inhoud en verdieping te geven door de driedaagde CDCS (Certified Data Center Specialist) cursus te volgen en het bijbehorende examen te doen. Immers CDCS brengt veel verdieping aan in de CDCP geleerde lesstof en zorgt tevens voor de nodige verbreding. Hierdoor is de desbetreffende datacenter specialist nog beter voorzien van de benodigde kennis en inzichten en daarmee gereed voor de volgende stap in zijn loopbaan. Ook aan dit certificaat zit een ‘THT’ datum van drie jaar. Echter wanneer je gecertificeerd CDCS bent of was, en behaalt binnen een bepaalde periode de hercertificering, dan krijg je niet alleen een fikse korting(!), maar wordt automatisch ook je CDCP status hernieuwd.

Met andere woorden, als CDCS zijnde hoef je niet ook nog een hercertificeringstraject voor CDCP te doorlopen.

Het summum: CDCE!

Na het behalen van CDCS is er nog één stap mogelijk, en wel die naar CDCE (Certified Data Center Expert). Dit certificaat is niet voor iedereen weggelegd en is echt bedoeld voor de specialisten op het gebied van datacenters. Dit is een vijfdaagse training waarin alle ins- en outs van het datacenter aan bod komen. Er wordt dan ook veel van je gevraagd. Gelukkig wordt ook deze cursus verzorgd door zogenaamde Subject Matter Experts, oftewel mensen die praten vanuit de (eigen) praktijk(ervaring) en niet vanuit het boek. Ook aan dit certificaat zit een ‘THT’ datum van drie jaar. Maar ook hier geldt dat je alleen maar het CDCE hercertificeringstraject moet doorlopen (ook weer met hoge korting!) en dat na het succesvol afsluiten ervan, automatisch je CDCP en CDCS status hernieuwd worden.

Meer weten?

Dat kan op meerdere manieren. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande video, waarin o.a. dit verhaal nader wordt toegelicht. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. Wij praten je graag bij en helpen jou graag verder in de volgende stap van jouw datacenter loopbaan.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid