Besteed je transitievergoeding aan een opleiding

Wist jij dat?

Heb jij recht op een transitievergoeding? Dan kan je deze gebruiken voor outplacement en/of scholing. De transitievergoeding is bedoeld om nieuw werk en daarmee een nieuwe inkomstenbron te krijgen. Via outplacement of scholing/opleidingen kun je jouw kans op een nieuwe baan vergroten.

Zo werkt het

Als je de transitievergoeding niet besteedt aan een outplacementtraject of opleiding, moet je hier belasting over betalen. Zet je de vergoeding (geheel of gedeeltelijk) in voor een opleiding of outplacementtraject, dan kan je dit belastingvrij gebruiken.

Wil jij van transitievergoeding inzetten voor een opleiding of outplacementtraject? Ga dan in gesprek met je werkgever. De werkgever brengt de kosten van de opleiding of het outplacementtraject in mindering op jouw transitievergoeding.

Waar kies jij voor?

Kies je voor een verdieping van je vakgebied of voor een complete omscholing naar een andere sector? Begin 2020 heeft LinkedIn het Emerging Job Reports uitgebracht. Conclusie hieruit is dat de IT arbeidsmarkt er rooskleurig uit ziet voor 2020. De 15 snelst groeiende functies in Nederland zijn:

  1. Data protection officer
  2. Growth hacker
  3. Privacy officer
  4. Robotics engineer
  5. Artificial intelligence specialist
  6. Data scientist
  7. Data engineer
  8. Customer success specialist
  9. Human resources administrative officer
  10. Cloud engineer
  11. Cyber security specialist
  12. Salesforce consultant
  13. Key account management specialist
  14. Analytics consultant
  15. Full stack engineer

Bij Vijfhart helpen we je graag om jouw groeipad naar IT professional vorm te geven. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs via 088-5427848 of via verkoop@vijfhart.nl.

Voor de werkgever:

Heb jij voor jouw organisatie NOW aangevraagd? Dan geldt er voor jou een inspanningsverplichting om werknemer te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Het kabinet stelt ter ondersteuning € 50 mln. beschikbaar voor een crisispakket ‘NL leert door’. Daarmee kunnen mensen die door de crisis hun werk verloren hebben of dreigen te verliezen zich heroriënteren op baankansen en daarvoor zo nodig (online) scholing volgen. Dit crisispakket heeft een looptijd van juli tot en met december 2020. Nadere informatie en voorlichting hierover volgt via de website van de Rijksoverheid. Voor scholing en ontwikkeling bestaan overigens nu ook al diverse mogelijkheden. Bijvoorbeeld ‘Leven lang ontwikkelen, ook tijdens corona’ op de website van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid