Is jouw agile team dé kampioen?

Stel, je bent trainer van een jeugd voetbalelftal..

En potverdorie, je spelers hebben talent. Joost is je verdediger, die kan goed schoffelen. Chris is de ultieme spits, want zo vlug als water. En Tony en Frank zijn geboren als links- en rechtsback. Je hebt de perfecte speltactieken ontwikkelt en die kennen ze van buiten. Die moeten toch kampioen worden dit seizoen!

Maar ja, Joost en Chris hebben ruzie gehad over een meisje. Bij Tony zit iets dwars. Maar het is zo’n stille, die zegt nooit wat. Frank wel. Maar dan zo lomp dat mensen bij hem uit de buurt blijven.

Wat denk je, gaat je voetbalteam met al dat talent en die perfecte tactieken dit jaar kampioen worden?

In een agile omgeving werkt het net zo! 

Meer dan structuur

Natuurlijk is het belangrijk dat je processen en verantwoordelijkheden goed regelt. En natuurlijk is het belangrijk dat je mensen snappen hoe agile werkt. Speltactieken hè.. Maar als je van je agile teams kampioenen wilt maken, dan zijn structuur én je mensen belangrijk. Dan zorg je dat ze óók tools hebben om open en transparant naar elkaar te zijn. Om feedback te geven. Om helder te communiceren. En om goede vragen te stellen.

Word een kampioen

Herken je jouw agile team in bovenstaand voorbeeld? Dan is het tijd om een andere tactiek in te zetten. Zorg dat jouw team de kennis en kunde heeft van de gekozen agile methodiek(en) en vul deze aan met de juiste soft skills.

Interessante soft skills trainingen voor agile teams:

Bekijk hier alle soft skills trainingen >

Softs kills én hard skills zijn beiden een voorwaarde om je agile reis succesvol te maken. Dan komt al dat talent pas echt tot zijn recht!

Deze blog is geschreven door René Voortwist, ervaren ICT’er, trainer en coach. 


WIL JE NOG MEER TE WETEN KOMEN OVER SOFT SKILLS?

Bekijk dan onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid