PowerShell Special – As Real As It Gets –

PowerShell Special – As Real As It Gets –special

Algemeen

PowerShell is er en gaat nooit meer weg. Ongeacht of je nu met Microsoft on-premise technologieën of Microsoft clouddiensten werkt, PowerShell is vaak de enige manier om nieuwe functionaliteit te ontsluiten en te gebruiken. Daarom is degelijke kennis van en ervaring met PowerShell een vereiste. Het maakt deel uit van de standaard toolkit van elke beheerder die met Microsoft werkt.

Uiteraard zijn er de basistrainingen van Microsoft zelf (M10961 & M10662). Hier leer je zeker veel van. Alleen is de directe toepasbaarheid in de praktijk ervan een uitdaging. Iedere omgeving is immers net weer even anders en kent weer andere regels. Kortom, ook na deze – overigens prima – trainingen moet de cursist nog stevig er aan trekken om de opgedane theorie om te zetten in de dagelijkse praktijk.

Speciaal voor deze situatie heeft Vijfhart de samenwerking opgezocht met de twee Nederlandse PowerShell guru’s, Jeff Wouters (MVP!) en zijn collega Koen Halfwerk. Beiden zijn werkzaam voor Methos en werken dagelijks als consultant in de praktijk met PowerShell. Zodoende kennen zij als geen ander PowerShell en weten zij er enorm veel van af. Praat een uur met hen, en je hebt een berg PowerShell tips voor een week!

In deze speciale driedaagse cursus ga je van of Koen Halfwerk of Jeff Wouters PowerShell leren kennen als nooit tevoren! Als uitgangspunt dient het boek href=”https://www.bol.com/nl/p/learn-windows-powershell-in-a-month-of-lunches-third-edition/9200000061954362/”>Learn Windows PowerShell in a Month of Lunches, Third Edition. Dit boek krijg je voordat deze training begint, uitgereikt en blijft van jou zodat je het na de training als naslagwerk kunt gebruiken. Tijdens de training zal de docent aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien wat de kracht van PowerShell is en hoe jezelf deze toe kunt passen. Tijdens de cursus zelf zal het boek minder aan de orde komen.

Je leert tijdens deze cursus enorm veel omdat de trainer (Jeff Wouters of Koen Halfwerk) putten uit een enorme hoeveelheid praktijkervaring en deze met de cursisten delen. Hierdoor is deze cursus zeer snel toepasbaar in jouw praktische omgeving en kun je meteen aan de slag.

Let op!!! BYOD. Je dient zelf een laptop mee te nemen met WiFi en de mogelijkheid om Remote Desktop verbindingen op te zetten.

Doel

 • PowerShell snel leren toepassen en inzetten om vele beheerwerkzaamheden welke vaak voorkomen en foutgevoelig zijn, op een snelle, uniforme en foutloze wijze uit te voeren. Tevens leent PowerShell zich ook voor automatisering van taken waardoor je als beheerder tijd vrij maakt voor andere (en vaak meer uitdagende) werkzaamheden.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor elke IT specialist die met Microsoft werkt. Hetzij on-premise, in de (Azure) cloud of een hybride vorm er van.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Basiskennis van Powershell of een andere commandline- of programmeertaal is een vereiste. Basiskennis van Windows en/of Azure is een voordeel, geen vereiste. Tevens is beheersing van de Engelse taal nodig, dit om het boek goed te kunnen lezen en begrijpen. Daarbij is PowerShell gebaseerd op de Engelse taal. Voor de praktijkopdracht is diepte kennis van een willekeurig Microsoft product een pre.

Bijzonderheden

Bij de training ontvang je gedurende drie maanden toegang tot onze electronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal. Het cursusmateriaal van deze cursus is veelal digitaal. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het cursusmateriaal adviseren we je om een eigen device (laptop, tablet) mee te nemen. Dit is echter alleen een advies, geen noodzaak. Let op!!! BYOD. Je dient zelf een laptop mee te nemen met WiFi en de mogelijkheid om Remote Desktop verbindingen op te zetten. Wil je het maximale uit deze cursus halen? Dan dien je voor de cursus de eerste 3 hoofdstukken (ongeveer 75 minuten) van het boek 'Learn Windows PowerShell in a Month of Lunches, Third Edition' te lezen. Het is NIET nodig de oefeningen te doen.
Persoonlijk advies?

Onderwerpen

Hoewel de trainer zichzelf het recht voorhoudt om van de agenda af te wijken, worden deze onderwerpen behandeld:

 • Dag 1
  • Help!
  • Powershell in the commandline
  • Into the Pipeline
  • Modules and dll’s
  • Powershell Objects
  • Formatting to the right
  • Filtering to the left
  • Variabeles
  • Strings
  • Functions
 • Dag 2
  • Remote control: one-to-one, and one-to-many
  • Sessions: remote control with less work
  • Using Windows Management Instrumentation and CIM
  • Looping and Conditions
  • Multitasking with background jobs
  • Advanced Variables
  • A practical Interlude
 • Dag 3
  • Working with many objects, one at a time
  • Input and Output
  • You call this scripting?
  • Improving your parameterized script
  • Whats next: Advanced Topics
  • Security Alert!

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: PowerShell Special - As Real As It Gets -

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: PowerShell Special - As Real As It Gets -


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: PowerShell Special - As Real As It Gets -

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

PowerShell Special - As Real As It Gets -Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid