Microsoft Power Automate

Algemeen

Deze cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:

In deze tweedaagse cursus worden verschillende componenten van Microsoft Power Platform en toepassingsgebieden voor Power Automate behandeld. Microsoft Power Automate maakt naast Power BI en PowerApps onderdeel uit van het Microsoft Power Platform. Met Microsoft Power Automate zet je bedrijfsprocessen of veel voorkomende handmatige taken om in volledig geautomatiseerde workflows. Zo kun je bijvoorbeeld een ontvangen e-mail met specifieke tekst afhandelen door een nieuw item op SharePoint te maken, en een geautomatiseerd bericht op LinkedIn laten volgen. Naast het maken van eigen flows komen er steeds meer sjablonen of toepassingen die anderen gemaakt hebben en die je ook kunt inzetten. Een voorbeeld hiervan is om e-mail bijlagen automatisch op te slaan in je OneDrive.

Deze cursus leert je om zelfstandig processen te automatiseren middels Power Automate door gebruik te maken van triggers, acties, approvals en controls. Je kent hierna de security concepten van het Power Platform, wat de mogelijkheden zijn van CI/CD in relatie tot Power Automate en je hebt een werkende on-premises gateway en custom connector gemaakt.

Deze cursus is praktisch van opzet, naast uitleg over de concepten ga je vooral aan de slag met het zelf bouwen van flows.
Doordat Microsoft Power Automate sterk verweven is met Office 365 en andere on-site en online toepassingen, kun je eenvoudig flows gaan bouwen door zogeheten triggers en acties te maken en deze perfect integreren binnen de gewenste omgeving.

Doel

 • Na het volgen van deze cursus kun je:
 • De verschillende componenten van het Power Platform benoemen
 • De toepassingsgebieden voor Power Automate benoemen
 • Stromen maken m.b.v. triggers, acties, controls en approvals
 • Stromen maken die gebruik maken van meer dan 2 soorten connectors
 • Een on-premises data gateway installeren
 • De vereisten voor het maken van een custom connector benoemen
 • Een stroom testen en delen met anderen
 • Een stroom los en als onderdeel van een solution exporteren en importeren
 • Benoemen wat de voordelen zijn van het gebruik van verschillende environments
 • Benoemen hoe de interactie is tussen verschillende Power Platform beheer-concepten
 • Benoemen wat de Power Platform security-aspecten zijn
 • Gebruik maken van de Flow mobile-app
 • De mogelijkheden benoemen van de Power Automate Desktop software
 • Een eenvoudig proces modelleren en optimaliseren middels de proces advisor

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren automatiseren door gebruik te maken van Microsoft Power Automate. Deze cursus is bijvoorbeeld ook interessant voor Proces Engineers die bedrijfsprocessen willen modelleren.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

– Je hebt geen specifieke technische kennis nodig

– Kennis van proces analyse

– Het is handig als je begrip hebt van bedrijfsprocessen en ervaring hebt met het gebruik van software om business-problemen op te lossen

Onderwerpen

 • Dag 1
  • 1 Power Platform introductie
  • 2 Power Automate introductie
  • 3 Stroom logica; triggers, acties, controls en approvals
  • 4 Integratie; custom connectors en de on-premises gateway
 • Dag 2
  • 5 Publiceren; testen, delen, exporteren en importeren
  • 6 Beheer; environments, solutions en deployment
  • 7 Security van het Power Platform
  • 8 Flow mobile app
  • 9 Power Automate Desktop introductie

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Microsoft Power Automate


  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Meer weten

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


  Cursus: Microsoft Power Automate

   Wij helpen je graag

   Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

   Microsoft Power Automate    Lesmethoden
    JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

    Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

    KLASSIKALE CURSUS

    Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

    VIRTUEEL

    Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

    Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

    • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
    • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
    • Optioneel: een camera en/of microfoon
    • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
    • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

    Hybride
    Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

    PERSOONLIJK BEGELEID

    Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

    VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

    Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

    E-LEARNING

    Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

    BLENDED

    Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

    Meer informatie
    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid