LET OP: vanaf 2 juni leveren wij zowel virtuele als klassikale trainingen uit

Meer informatie

IPMA® PMO

Algemeen

Deze IPMA PMO training is de ideale voorbereiding op het IPMA PMO theorie-examen van IPMA Certificering Nederland. De training is gebaseerd op de eindtermen die in de NCB-4 worden beschreven. Naast gerichte kennisoverdracht, richt de training zich op de praktische toepassing van verkregen inzichten en kennis. Hiermee wordt tevens een goede basis gelegd voor het examen.

Methodische aanpak

In de training IPMA PMO leer je een methodische aanpak bij het ondersteunen van projecten en programma’s, en hoe deze de effectiviteit van projectprocessen vergroot. Ook leer je meer over de sociale vaardigheden die nodig zijn voor jouw taken. Alles draait om sterker worden op het gebied van het ondersteunen van projecten & programma’s, zowel praktisch als inhoudelijk.

ICB4

Deze training is gebaseerd op de IPMA-competence baseline (ICB4). Tijdens de training behandelen we de belangrijkste eindtermen (en de achterliggende concepten en theorieën) die je nodig hebt om te slagen voor het IPMA PMO-examen. Ter voorbereiding op de klassikale training sessies maken de deelnemers gebruik van een e- leeromgeving waarin de eindtermen uitgebreid worden beschreven.

In beeld gebracht

Er zijn ook meerkeuze en scenario gebonden vragen beschikbaar om verkregen inzichten te toetsen. In de training zelf worden inhoudelijke vragen over de bestudeerde stof besproken. Verder passen we verkregen kennis toe op oefencases, examenvragen en praktijksimulaties. Hierbij maken we ook gebruik van video’s.

Doel

 • De training IPMA PMO is gericht op verkrijgen van een theoretisch kader en handvatten om dit kader in jouw omgeving toe te passen.
 • Deze training leidt tot:
 • Het projectbureau in jouw organisatie in te richten en (verder) te professionaliseren.
 • Het portfolio-, programma- en projectmanagement beter helpen in te richten, te rapporteren over de voortgang en besluitvorming voor te bereiden.
 • Omgaan met probleemsituaties en in overleg met de projectmanager naar oplossingen te zoeken.
 • Je optimaal voor te bereiden op het behalen van het IPMA PMO-examen.

Doelgroep

Beginnende of ervaren professionals die werkzaam zijn in een Project Management Office (PMO) en behoefte hebben aan meer theoretische onderbouwing van hun vakmanschap.

Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • De inrichting van de (tijdelijke of permanente) PMO organisatie en bijbehorende rollen in project- programma- en portfolioprocessen.
 • De opzet van het projectmanagement proces: opstarten, definiëren, uitvoeren en afsluiten van een project.
 • Inrichten van de project administratie.
 • PMO support bij de projectstart en – inrichting: het opstellen van de opdracht, de business case, de risico analyse, projectorganisatie, communicatieplan, kwaliteitsplan, de planning.
 • Opzetten van monitoring- en rapportage structuren.
 • Persoonlijke vaardigheden zoals: leiderschap, communicatie, onderhandelen, conflicthantering en meer.

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: IPMA® PMO


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: IPMA® PMO

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

IPMA® PMOOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid