Azure Virtual Desktop (AVD) ARM in de praktijk

Azure Virtual Desktop (AVD) ARM in de praktijk

Azure Virtual Desktop (AVD) is Microsoft’s cloudgebaseerde VDI oplossing en wordt volledig vanuit het Azure portal aangeboden en onderhouden. Sinds kort is er AVD ARM, oftewel AVD Azure Resource Manager. Hierdoor is deze editie van AVD geheel opgenomen in het Azure Portal en kan deze vanuit één en dezelfde omgeving aangestuurd worden net zoals alle andere Azure gebaseerde resources.

Alleen, hoe ga je om met AVD ARM? Wat zijn de vereisten qua Active Directory? Wat zijn de valkuilen? Hoe zet je een goede AVD ARM omgeving op en hoe beheer je deze op een slimme en verantwoorde wijze?

Leer dit alles (en meer!) van een expert die er zelf dagelijks mee werkt. Geen marketingverhaal, maar ’the real deal’. Deze expert is niet alleen consultant – die dagelijks in de machinekamer staat – maar is tevens Microsoft Certified Trainer (MCT). Hierdoor is hij als geen ander in staat jouw in twee dagen de kennis en kunde bij te brengen om AVD ARM op een verantwoorde wijze uit te rollen en in beheer te nemen voor jouw organisatie!

Doel

 • Leer in twee dagen de theorie en de praktijk kennen van AVD ARM en de onderliggende vereisten. Je gaat er zelf mee aan de slag zodat je meteen ervaring opdoet m.b.t. de uitrol en onderhoud van AVD ARM. Hiermee verkrijg jij een degelijke basiskennis om AVD ARM technisch uit te rollen en te beheren voor jouw organisatie.
 • Je gaat aan de slag met AVD ARM, Azure Active Directory, PowerShell, RBAC en MSIX. Kortom, een praktische en pragmatische cursus.

Doelgroep

(Azure) engineers die affiniteit hebben met Azure en meer willen weten van AVD ARM.

Opmerking voor niet-technici: Deze cursus heeft een technische insteek en is daarmee NIET geschikt voor beroepsgroepen die high level meer willen weten van AVD ARM.

Voorkennis

Technische ervaring met Azure is een pré. De tweedaagse AZ-900 cursus (dus NIET de eendaagse!) is een mooie basis maar niet verplicht. Belangrijk is dat men bekend is met het Azure Portal, Role-Based Access Control (RBAC), Azure Active Directory, & PowerShell (AZ module).

Deze cursus is op basis van BYOD, dus: Neem je eigen laptop mee, met daarop een gangbare versie van Windows (minstens 8.1) en een goede browser (VB: Google Chrome, Firefox). Zorg voor voldoende vrije schrijfruimte (+ 20 GB) en dat jouw systeem goed presteert en een werkende WiFi adapter heeft. Hier ben jezelf verantwoordelijk voor.

Onderwerpen

 • Introductie
  • Wat is Azure Virtual Desktop (AVD)?
  • Hoe werkt AVD?
 • Voorbereiding
  • Voorwaarden voor het opzetten van AVD
  • Infrastructuur inrichten ten behoeve van AVD
 • Configuratie
  • Definieren van een basis image voor AVD
  • Initiele configuratie van AVD
  • Werken met containers en Azure file shares in Azure Storage
  • User management met Fslogix, PowerShell en policies
  • Applicatie management met MSIX app attach
 • Optimaliseren
  • Logging en monitoring van AVD
  • Update management en automation met runbooks
  • Toegang beveiligen tot AVD

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Azure Virtual Desktop (AVD) ARM in de praktijk

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: Azure Virtual Desktop (AVD) ARM in de praktijk


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: Azure Virtual Desktop (AVD) ARM in de praktijk

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      Azure Virtual Desktop (AVD) ARM in de praktijk       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid