Agile Project Management Foundation & Practitioner

Agile Project Management Foundation & Practitioner

Wist je dat….

…wij ook cursussen incompany of als maatwerk kunnen verzorgen. Wil je meerdere medewerkers binnen jouw organisatie opleiden? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Algemeen

Tijdens deze 3-daagse training staat de toepassing van Agile in de praktijk centraal door het uitwerken van vele opdrachten en cases. Je verdiept hierdoor je kennis en er ontstaat inzicht in de materie. Gecertificeerde trainers met veel kennis van projectmanagement en de theorie en toepassing van Agile PM verzorgen de opleiding. Deze is overigens een door APMG geaccrediteerde Agile PM training die aan alle internationale kwaliteitsnormen voldoet.

De kwalificatie Agile Project Management (AgilePM) heeft als doel te voorzien in de behoefte van diegenen die in een projectgerichte omgeving werken en Agile willen werken. De certificering is gebaseerd is op de bewezen principes binnen DSDM Atern. En biedt de mogelijkheid om Agile-projecten te leveren in organisaties die standaarden, striktheid en zichtbaarheid nodig hebben rondom projectmanagement. Daarbij maakt Agile Project Management tegelijkertijd een hoog tempo, verandering en empowerment mogelijk.

In het Agile PM Foundation worden de basisprincipes van Agile Project Management behandeld. Agile PM Practitioner is het vervolg op de Agile PM Foundation training. Hier wordt dieper ingegaan op de basis van Agile PM door middel van praktijkoefeningen. Je verdiept hierdoor je kennis en de toepassing ervan, en bent hierna in staat om Agile PM toe te passen op een manier die bij de organisatie past. Hiermee is de training vooral praktijkgericht met veel ruimte voor praktijkdiscussies.

Doel

 • De Agile PM methode op praktische en pragmatische wijze toe te kunnen passen
 • Het Agile PM Foundation en Practitioner examen succesvol af te leggen

Doelgroep

Personen die regelmatig aan projecten deelnemen of projecten ondersteunen en daarin een sturende functie hebben. Zoals bijvoorbeeld: stuurgroepleden, projectmanagers, projectleiders, teammanagers, en managers van facilitaire afdelingen.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

HBO niveau

Bijzonderheden

Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Hoe leg je de basis voor succesvolle agile-projecten;
 • Hoe voer je een agile-project uit;
 • De verschillende managementstijlen die nodig zijn om succesvolle agile-projecten tot stand te brengen. Deze worden inzichtelijk gemaakt en vergeleken met “traditionele” projecten;
 • hoe breng je integratie met PRINCE2® tot stand;
 • Voordelen voor individuele deelnemers:
  • Een meer vooruitstrevend, toegepast kennisniveau ontwikkelen om te begrijpen wat agile (beweeglijk, levendig, vlot) precies wil zeggen, en het vermogen ontwikkelen om relevante projectmanagementmethoden met succes toe te passen bij agile projecten.
  • De verschillende managementstijlen verhelderen die voor succesvolle agile projecten nodig zijn in vergelijking tot traditionele projecten en deze stijlen op de situatie kunnen toesnijden.
  • Op een actieve manier het vertrouwen en een nauwe samenwerking tussen het bedrijf en de ontwikkelaars bevorderen, en het bedrijf steeds inzicht geven in wat er gebeurt.
  • De kennis van traditionelere managementmethoden combineren met die van agile projectmanagement om beter aan te kunnen passen aan een veranderende bedrijfsomgeving.
  • De snelheid waarmee een product op de markt komt en het succes van een project verbeteren. En tegelijkertijd de resultaten te versnellen door de betrokkenheid van de stakeholders, de terugkoppeling en effectieve controles aan te moedigen.
 • Voordelen voor organisaties:
  • Verandering sneller afleveren, tegen lagere kosten en met een lager risico door steeds mijlpalen van het project af te zetten tegen de doelstellingen van het bedrijf.
  • Is aanvullend en werkt met bestaande bedrijfsprocessen zoals PRINCE2®, met kwaliteitsprocessen en auditprocessen wat de kracht en de zichtbaarheid rond projectmanagement verbetert. Dit leidt tot een aantoonbare lijst van succesvolle leveringen in een bedrijfsomgeving.
  • Eenvoudig een goed beproefde benadering toepassen in plaats van een bedrijfsspecifiek managementproces ontwikkelen en invoeren.
  • Betere communicatie en controle over projecten tot stand brengen en projectplannen aanpassen zonder daarmee de begroting, de tijdsplanning en de reikwijdte van het project aan te tasten.
  • Deskundigheid bij werknemers ontwikkelen en agile certificering opnemen in de professionele ontplooiingsprogramma’s voor werknemers.

Planning & Prijs

Loading...
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Agile Project Management Foundation & Practitioner

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Ervaringen

ervaringen verzameld via

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Loading...
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Agile Project Management Foundation & Practitioner


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Agile Project Management Foundation & Practitioner

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Agile Project Management Foundation & Practitioner


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid