Omscholen voor de werkgever

Werken mensen door een reorganisatie niet meer op de juiste plek? Is er geen geschikt werk meer voor medewerkers en lukt het niet om openstaande vacatures in te vullen met medewerkers die al in dienst zijn? Dan is opleiding of omscholing een optie.

”Vanuit mijn persoonlijke missie om IT-professionals op te leiden passend binnen de behoefte van het bedrijfsleven, bied ik bedrijven de helpende hand: Eerste hulp bij omscholen (EHBO).” Bastiaan Janssen.

Ook wanneer je geen gebruik maakt van de NOW 2.0 regeling staat om- en bijscholen bij veel bedrijven op de agenda. Zelfs zonder de komst van Corona was de voorspelling van BCG dat wij in 2020 binnen Nederland effectief 50.000 ICT professionals tekort zullen komen.

Door Corona is bij veel bedrijven de IT-optimalisatie in een stroomversnelling gekomen, waardoor dit tekort op korte termijn nog moeilijker te vervullen is. Daarnaast hebben helaas veel werkgevers te maken met de zogenaamde ‘Corona-reorganisatie’.

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Young professionals omscholen naar IT-banen van de toekomst
Opleiden is het nieuwe werven. In plaats van het uitzetten van specifieke vacatures, is het ook een mogelijkheid om young professionals in korte en intensieve trajecten op te leiden tot junior professionals in de IT. Met bootcamps of traineeships stoom je young IT-talent klaar voor de IT-banen van de toekomst. Passend bij de behoefte van jouw bedrijf. Vraag Bastiaan naar de mogelijkheden.

Opleidingskosten aftrekbaar van de transitievergoeding
Als werkgever ben je bij ontslag meestal verplicht om een vergoeding te betalen aan je werknemer: de transitievergoeding. De transitievergoeding is bedoeld om de overgang, of ‘transitie’, van werknemers naar ander werk makkelijker te maken. Als werkgever kun jij de medewerker helpen bij de transitie door scholing aan te bieden. Zijn deze scholingskosten bedoeld om de inzetbaarheid van de werknemer buiten jouw bedrijf te vergroten? Dan zijn deze kosten aftrekbaar van de transitievergoeding.

Opleidings- en ontwikkelfonds
Als bedrijf kan je zelf aan de slag in het beschikbaar stellen van budget en tijd, echter bestaan er ook fondsen die je helpen in het om- en bijscholen van (potentiele) werknemers. De afspraken die van toepassing zijn binnen jouw branche lees je terug in het cao.

 

Vraag het Bastiaan

Heb je vragen of wil je advies? Ik help jou graag met een gratis en vrijblijvend advies. Aan het eventueel volgen of inkopen van trainingen zijn kosten verbonden die mogelijk bekostigd kunnen worden door jouw huidige/nieuwe werkgever en/of het UWV.

Vul hiernaast het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid