Laat jouw werknemers omscholen

Werken jouw medewerkers vanwege reorganisatie niet meer op de juiste plek, of lukt het niet om openstaande vacatures in te vullen met huidig personeel? Update jouw medewerkers of laat ze omscholen!

”Vanuit mijn persoonlijke missie om IT-professionals op te leiden passend binnen de behoefte van het bedrijfsleven, bied ik bedrijven de helpende hand: Eerste hulp bij omscholen (EHBO).” Bastiaan Janssen.

De voorspelling is dat het tekort aan IT-professionals komende jaren nog zal blijven bestaan. Dit komt mede doordat de technologische ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen, maar bijvoorbeeld ook door veranderingen in thuiswerken waardoor de vraag naar IT’ers gestegen is. Daarnaast is in het afgelopen jaar de IT-optimalisatie ook in een stroomversnelling gekomen bij veel bedrijven. De vraag overstijgt het aanbod aan goed personeel, mede hierdoor staat om- en bijscholen op de agenda bij veel bedrijven.

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Young professionals omscholen naar IT-banen van de toekomst
Opleiden kan onderdeel van het werven van young professionals zijn. Het jonge talent heeft vaak nog niet het kennisniveau of de ervaring die jij voor de invulling van jouw vacature nodig hebt. In plaats van zoeken naar het schaap met 5 poten waar al je concurrenten ook naar op zoek zijn, kun je ook jong talent binnenhalen en scholen in de competenties die jij mist in jouw organisatie. Het jonge talent krijgt een kans een intensief trainingstraject te volgen en extra geschoold te  worden, terwijl jij het talent in jouw organisatie krijgt waar jij naar op zoek was. Een win-win voor beide partijen! Vraag naar de mogelijkheden.

Opleidingskosten aftrekbaar van de transitievergoeding
Als werkgever ben je bij ontslag meestal verplicht om een vergoeding te betalen aan je werknemer: de transitievergoeding. De transitievergoeding is bedoeld om de overgang of ‘transitie’ van werknemers naar ander werk makkelijker te maken. Als werkgever kun jij de medewerker helpen bij de transitie door scholing aan te bieden. Zijn deze scholingskosten bedoeld om de inzetbaarheid van de werknemer buiten jouw bedrijf te vergroten? Dan zijn deze kosten aftrekbaar van de transitievergoeding.

Opleidings- en ontwikkelfonds
Als bedrijf kan je zelf aan de slag in het beschikbaar stellen van budget en tijd, echter bestaan er ook fondsen die je helpen in het om- en bijscholen van (potentiële) werknemers. De afspraken die van toepassing zijn binnen jouw branche lees je terug in het cao.

 

We helpen je graag!

Heb je nog vragen? We helpen je graag met een gratis en vrijblijvend advies. Aan het eventueel volgen of inkopen van trainingen zijn kosten verbonden die mogelijk bekostigd kunnen worden door jouw huidige/nieuwe werkgever en/of het UWV.

Vul hiernaast het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid