Microsoft Teams: nieuwe update

Microsoft Teams is onderdeel van Office 365 en is hét platform om, ongeacht jouw locatie, optimaal samen te werken met jouw collega’s. Microsoft blijft Teams constant vernieuwen o.b.v. de vraag van de gebruikers en dus zijn er veel updates. In dit blog zet onze productmanager Sterre de laatste updates voor je op een rij.  

Teams is het ideale platform voor soepele samenwerking met collega’s en wordt door steeds bedrijven gebruikt. Teams heeft veel voordelen en ik noem er een aantal:  

  • Krijg je team op één lijn met groeps-chats, onlinevergaderingen, bellen en web conferenties 
  • Werk samen aan bestanden via ingebouwde Office 365-apps, zoals Word, Excel, PowerPoint en SharePoint.  
  • Voeg jouw favoriete Microsoft-apps en services van derden toe.  

Teams brengt ongeveer maandelijks een nieuwe update uit. In de meest recente update zien we de volgende vernieuwingen:  

Chatberichten doorsturen voor eenvoudiger delen
Een chatbericht delen zonder te kopiëren en plakken; klik met de rechtermuisknop op een bericht en selecteer Doorsturen. Voeg vervolgens indien nodig extra context toe en stuur het bericht door naar personen of groepen.  

Beleef vergaderingen op een nieuwe manier met Mesh
Microsoft Mesh biedt 3D-ervaringen voor Teams-vergaderingen, waardoor virtuele verbindingen meer aanvoelen als face-to-face-interacties. Selecteer in een Teams-vergadering > Insluitende ruimte (3D) weergeven. Werk samen met anderen in 3D terwijl je nog steeds vertrouwde Teams-functies gebruikt zoals gedeelde inhoud, chat en live-reacties.  

Intelligente samenvatting nu opgenomen in Copilot voor Microsoft 365
Intelligente samenvatting is nu beschikbaar voor Microsoft 365-gebruikers met Copilot. Intelligente samenvatting geeft een overzicht van jouw vergaderingen met gepersonaliseerde tijdlijnmarkeringen waarmee je eenvoudig door opnamen kunt bladeren op basis van wat relevant voor jou is.  

Jouw achtergrond versieren met AI
Gebruik de kracht van AI om een achtergrond te genereren die jouw echte kamer verfraaien en verfraaien. Schoon rommel op, voeg planten toe en meer. Selecteer Effecten en avatars > Video-effecten >Decoreren. Kies vervolgens een thema en selecteer Achtergronden genereren. Kies een achtergrond en selecteer Toepassen en achtergrond opslaan om deze te gebruiken in jouw vergadering. Nu beschikbaar voor Teams Premium.  

Mensen-specifieke koppelingen voor samenwerkingsnotities
Microsoft Teams-vergaderingen zijn nu veiliger met persoons specifieke koppelingen voor samenwerkingsnotities. Dit nieuwe koppelingstype biedt meer gecontroleerde toegang dan een bedrijfsspecifieke koppeling, afgestemd op degenen die hun beleid voor het delen van bestanden als specifieke personen hebben ingesteld.  

Meer gezichten weergeven in uw Teams-vergaderingen
Jer kunt nu standaard maximaal 9 video’s op jouw scherm zien in Teams-vergaderingen in Chrome en Edge. Voorheen ondersteunden Teams-vergaderingen standaard maximaal 4 video’s op het scherm in webbrowsers. 

Vereenvoudigde besturingselementen voor audio en video
Beheer eenvoudig audio- en video-instellingen in Teams-vergaderingen. Selecteer de vervolgkeuzepijl naast Camera of Microfoon in de besturingselementen van de vergadering en pas het volume, ruimtelijke audio, uw achtergrond en nog veel meer aan.  

Meer weten?
Benieuwd naar de basis van Microsoft Teams? Bekijk de cursus Microsoft Teams Basis. Hierin leer je o.a. hoe je samen met jouw teamleden tegelijkertijd kunt werken in o.a. een Word- of Excel-bestand, zodat je optimaal samenwerkt en bestanden niet meer heen-en-weer hoeft te sturen. 

Vijfhart, dat klopt voor jou! 

 

 

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid