Update Microsoft Teams

Microsoft Teams is onderdeel van Office 365 en is hét platform om, ongeacht jouw locatie, optimaal samen te werken met jouw collega’s. Microsoft blijft Teams constant vernieuwen o.b.v. de vraag van de gebruikers en dus zijn er veel updates. In dit blog zet onze productmanager Sterre de laatste updates voor je op een rij.  

Teams is het ideale platform voor soepele samenwerking met collega’s. Het wordt dan ook steeds meer door verschillende bedrijven gebruikt. Teams heeft veel voordelen en ik noem er een aantal:  

Krijg je team op één lijn met groeps-chats, onlinevergaderingen, bellen en web conferenties. Werk samen aan bestanden via ingebouwde Office 365-apps, zoals Word, Excel, PowerPoint en SharePoint. Voeg jouw favoriete Microsoft-apps en services van derden toe.  

Teams brengt ongeveer maandelijks een nieuwe update uit. In de update van november 2023 zien we de volgende vernieuwingen:  

Nieuwe Copilot-functies klaar voor opstijgen
Algemeen beschikbaar voor Microsoft 365 Copilot gebruikers:  

  1. Copilot in Teams-vergaderingen zonder transcriptieretentie:
    Copilot kan je nu gebruiken in Teams-vergaderingen zonder de transcriptie van de vergadering of andere Copilot-interacties op te slaan. Als je deze instelling wilt inschakelen, open je een bestaande vergadering, selecteert vervolgens Vergaderopties en daarna selecteer je Zonder transcriptie in de copilot-vervolgkeuzelijst.
  2. Duidelijke berichten maken met Copilot
    Of je nu in een chat of kanaal bent, Copilot helpt je om beknopte berichten te maken. Herschrijf, pas de toon aan en wijzig de berichtlengte voordat het wordt verzonden.
  3. Blijf op de hoogte met Copilot
    Vraag Copilot om belangrijke informatie uit kanaalberichten te markeren, zoals takenlijsten, discussiepunten en meer. Copilot genereert een georganiseerde samenvatting met bronvermeldingen om je op de hoogte te houden van de bron. 

Chat ingesloten in Microsoft Edge-browser
Als je een webkoppeling opent vanuit de Teams-chat met behulp van Microsoft Edge, wordt het chatvenster weergegeven in jouw browser. Je hoeft niet tussen de apps te schakelen, je kunt het gesprek voortzetten terwijl je bladert.  

Tijd besparen met suggesties voor het delen van AI-bestanden
In chatgesprekken kan Teams AI nu jouw intentie om een bestand te delen herkennen en deze actie voorstellen, zodat je jouw werkstroom niet hoeft te onderbreken om het bestand te zoeken en bij te voegen. 

Nieuwe betrokkenheidsanalyse voor Teams-gebeurtenissen
Krijg meer inzicht in jouw publiek met meer geavanceerde inzichten over jouw Teams-webinar en evenementen. Bekijk details van betrokkenheid, inclusief live reacties en opgeheven handen, in het hele publiek of op individueel niveau. Als je deze gegevens wil bekijken, opent je een webinar in jouw Teams-agenda en selecteer je Attendance > Engagement. 

Inzichten in virtuele afspraken
Ontdek de gemiddelde wachttijden voor de lobby, hoeveel afspraken zijn gestart of te laat zijn beëindigd en meer met nieuwe inzichten in virtuele afspraken. Open gewoon een virtuele afspraak in Teams en selecteer het tabblad Analyse. 

Bureaublad-naar-webdeelname-ervaring voor deelnemers aan virtuele afspraken
Je kunt de instelling ‘Deelnemers laten deelnemen’ vanuit een webbrowser inschakelen voor virtuele afspraken. Zo kun je anderen toelaten wanneer ze proberen deel te nemen via het bureaublad. Dit geeft deelnemers de mogelijkheid tot meer functies voor betrokkenheid, zoals opgeheven handen en livereacties. 

Teams vanuit een nieuwe hoek bekijken met de liggende modus
De liggende modus wordt nu volledig ondersteund in de nieuwe Teams op een mobiel apparaat. 

Benieuwd naar de basis van Microsoft Teams? Bekijk de cursus Microsoft Teams Basis. Hierin leer je o.a. hoe je samen met jouw teamleden tegelijkertijd kunt werken in o.a. een Word of Excel bestand, zodat je bestanden niet meer heen-en-weer hoeft te sturen en optimaal samenwerkt.  

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid