Thema-avond Oracle Exadata en Oracle Database Appliance (ODA)

Thema-avond Oracle Exadata en Oracle Database Appliance (ODA)

Deze cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:

Oracle heeft sinds de acquisitie van Sun Microsystems ook hardware in het portfolio. In de jaren voorafgaand aan deze acquisitie maakten Sun en Oracle ook al samen plannen voor een hardware configuratie, specifiek bedoeld om er database(s) zo optimaal mogelijk op te kunnen laten functioneren. De database machine van destijds, “raw iron” geheten, ligt alweer lang achter ons. Tegenwoordig spreekt men bij Oracle van Oracle Engineered Systems. Hiermee worden server configuraties bedoeld welke bestaan uit een combinatie van hard- en software welke ontwikkeld zijn om optimaal te kunnen samenwerken. De twee typen systemen waarop hier wordt gedoeld zijn onder andere de Oracle Database Appliance (ODA) en Oracle Exadata. Oracle heeft met deze systemen niet alleen haar visie vorm gegeven, maar inmiddels ook meer en meer klanten weten te overtuigen van het nut en de noodzaak van dergelijke systemen.

Tijdens deze thema-avond verzorgd Klaas-Jan Jongsma, werkzaam bij VX Company, een presentatie waarbij zowel de ODA als de Exadata systemen uitgebreid aan bod komen. Klaas-Jan is dagelijks bij klanten aan het werk met deze systemen en kan derhalve goed en duidelijk overbrengen wat er zoal komt kijken bij de installatie en werking van deze systemen.
Gedurende de presentatie wordt er ingegaan waarom o.a. deployment, onderhoud en support van deze high available systemen erg snel en vooral eenvoudig kan worden uitgevoerd.

Tevens is er tijdens deze avond uitgebreid ruimte om vragen te stellen.

Aanmelden is gratis. De ontvangst is vanaf 17:00 uur, voor broodjes wordt gezorgd, daarna starten we om 18:00 uur met de sessie welke tot circa 21:00 uur duurt.

Doelgroep

Database en Application Server Operators en Administrators die zich verder willen specialiseren, (Technisch)projectleiders, en Oracle Ontwikkelaars die meer van deze systemen willen weten.

Voorkennis

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze over ruime Oracle database ervaring beschikken. Kennis dient op het niveau te zijn van de cursussen:
Oracle Database 11g: Administration deel 1a en 1b

Onderwerpen

  • Inleiding
  • De engineered systems familie
  • Oracle Database Appliance (ODA)
  • ODA: De hardware
  • ODA: ODA en Oracle Virtual Machine (OVM)
  • ODA: Oracle Appliance Kit, beheer simpel gemaakt
  • Exadata introductie
  • Exadata: Hardware
  • Exadata: Infiniband, de levenslijn
  • Exadata: De storage cells, het hart van Exadata
  • Exadata: SQL offloading
  • Exadata vs. ODA
  • Afronding

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Thema-avond Oracle Exadata en Oracle Database Appliance (ODA)


    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Opmerking of vraag


    Meer weten

    Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


    Cursus: Thema-avond Oracle Exadata en Oracle Database Appliance (ODA)

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      Thema-avond Oracle Exadata en Oracle Database Appliance (ODA)







        Onderwerpen
        Actieve filters: Wis alle filters
        Pageloader
        PRIVACY VOORWAARDEN

        Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid