Een Certified Data Center Professional weet meer

In datacenters lopen experts rond met veel kennis over hun eigen vakgebied. Als grootse IT-opleider in Nederland binnen het vakgebied datacenters, weten we dat veel datacenter-professionals graag meer willen weten over onderwerpen waar zij (nog) geen expert in zijn. Zoals koeling, water- en stroomvoorziening, elektromagnetische velden, racks, schaalbare netwerkinfrastructuren, brandveiligheid, fysieke beveiliging, verlichting en hulpsystemen.

Ook weten wij uit de praktijk dat het verstandig is dat iedereen die werkzaam is binnen en rondom een datacenter, ongeacht de rol, dezelfde ‘taal’ spreekt en zo elkaars vakgebieden beter leert begrijpen. Op die manier zorg je samen voor een vlekkeloze operatie en een professionele organisatie.

Wil jij dat ook voor jezelf en/of jouw medewerkers? Volg dan de tweedaagse cursus Certified Data Center Professional (CDCP). We geven je graag vijf redenen om deze cursus te volgen:

  1. Kennis: je beschikt hiermee over een goede basiskennis m.b.t. alle aspecten van het datacenter.
  2. Vertrouwen: je wordt een volwaardige gesprekspartner voor collega’s, leveranciers en klanten.
  3. Wereldwijde erkenning: jouw CDCP-certificaat is overal erkend.
  4. Carrière: het is een waardevolle aanvulling op jouw datacenter carrière en op jouw cv.
  5. Verdere specialisering: jouw CDCP-certificaat vormt de basis voor verdere specialiseringen.

Zeer ervaren docent
Deze tweedaagse cursus wordt verzorgd door zeer ervaren datacenter docenten die o.a. audits afnemen bij datacenters in binnen- en buitenland. Tijdens de cursus is er volop gelegenheid om met de docent en mede-cursisten werkervaringen uit de dagelijkse praktijk te bespreken, zodat nieuwe inzichten met elkaar gedeeld kunnen worden. De tweede cursusdag sluit je af met het schriftelijk examen verzorgt door EXIN. Hiermee behaal je jouw CDCP-certificering. Goed om te weten: de CDCP-cursus wordt iedere maand verzorgd en de geplande cursusdata gaan altijd door.

EPI
De datacenter-cursussen worden gegeven in samenwerking met EPI. EPI is de wereldstandaard voor datacenterdiensten (o.a. datacenter-audits, -certificeringen, -consulting). De EPI-cursussen en opleidingen zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Vijfhart. Wij verzorgen geaccrediteerde en gecertificeerde datacenter-cursussen inclusief examens (o.a. CDCP, CDCS, CDFOS, CDFOM en CDMS). Bekijk ze hier.

Dit is wat je verder moet weten over EPI:

  • Datacenter native: EPI komt zelf uit de wereld van de datacenters. EPI helpt met ontwerpen, inspecteren en met het verbeteren. Dit o.a. met behulp van audits. De mensen die voor EPI werken kennen dan ook als geen ander het datacenter.
  • EPI is vendor neutraal. EPI zal nooit tijdens de cursus een of meerdere merken aanbevelen. De cursussen behandelen o.a. de technologieën maar niet de vendoren.
  • Accreditatie: Alle examens en certificeringen worden door een externe organisatie (EXIN) verzorgd.

Hierdoor hebben de datacenter-certificeringen van EPI een betrouwbare reputatie en worden deze wereldwijd gevraagd en erkend.

Welke EPI cursus heb ik nodig?
Dit is een veelgestelde vraag en het antwoord is per datacenter professional anders. Want iedereen heeft andere interesses, andere vooropleidingen en ervaringen. Daarom heeft EPI het Datacenter Carreer Planning Tool (DCPT) ontwikkeld die  je kosteloos kunt gebruiken. Hierin geef jij aan wat jouw huidige rol/ functie is, en welke toekomstige rol/ functie jij ambieert. Op basis hiervan geeft het tool aan welke vereisten er zijn en welke optionele cursussen jij dient te doorlopen om jouw toekomstige rol/ functie uit te kunnen oefenen. Probeer het zelf met het Datacenter Carreer Planning Tool (DCPT).

Meer weten?
We hebben alles voor je op een rij gezet, lees verder.
Bekijk hier de presentatie van Bastiaan Janssen, Managing Director EPI Europe.

 

Tags:
Data CenterDatacenterEPI
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid