Onze geschiedenis

Het verhaal van Vijfhart begint in Arnhem. Daar hadden de opa en oma van Vijfhart-eigenaar Bastiaan Janssen een groentezaak. Ze waren niet de enige in de buurt. Daarom besloten ze het anders te doen. Opa Janssen besloot om voortaan zelf naar de veiling te gaan in plaats van de groenten te kopen via een grossier. Ook reed hij met een kar door Arnhem en leverde zijn vers ingekochte producten persoonlijk af bij de hotels in de stad. Oma Janssen stond in de goedlopende winkel, terwijl andere groentezaken uiteindelijk uit het straatbeeld zouden verdwijnen.

Het anders doen. Dat zat ook in de genen van hun zoon Eef Janssen die op 31 augustus 1984 Vijfhart oprichtte. Eefs zoon Bastiaan vertelt: “Mijn vader had tal van banen gehad in de IT-sector toen hij een kans zag in de tijd dat Oracle zich ontwikkelde als een van de grootste leveranciers van softwarepakketten. De Oracle-opleidingen deden ze bij Oracle zelf, klassikaal. Dát kon anders, besloot mijn vader. Het bleek een gouden zet.”

In 2016 nam Bastiaan Janssen Vijfhart over van zijn vader. De missie was én is nog altijd IT-professionals op te leiden, passend bij de behoefte van het bedrijfsleven. Op deze manier draagt Vijfhart bij aan het innovatievermogen van Nederland. In de bijna veertig jaar dat Vijfhart bestaat, is de IT-branche totaal veranderd. Door deze veranderingen vroegtijdig te adopteren is Vijfhart uitgegroeid tot een van de meest betrouwbare en snelstgroeiende IT-opleiders van Nederland.

Bastiaan: “Als kennisleverancier leiden wij onze klanten naar groei. Dat is een mooie, maar ook verantwoordelijke rol. Wij zien het als onze plicht dit goed te doen en ons hiernaar te gedragen, zo zorgen wij er voor dat alles wat wij doen klopt voor onze klanten, klopt voor onze medewerkers en klopt voor onze maatschappij.”

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid