Testen van services & API’s met ReadyAPI voorheen SoapUI

Testen van services & API’s met ReadyAPI voorheen SoapUI

Deze cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:

ReadyAPI van Smartbear is hét API kwaliteitsplatform voor DevOps en Agile testen en ontwikkelen. Het ReadyAPI platform versnelt en automatiseert het testen van de functionaliteit, beveiliging en systeembelasting van RESTful, SOAP en andere webservices, direct in het CI/CD proces. Met de trend naar geautomatiseerd testen is het voor ontwikkelaars, DevOps engineers en testers van belang om (meer) kennis te hebben van de opbouw en protocollen rond webservices om correcte en consistente testcases te kunnen definiëren in een geautomatiseerde vorm. ReadyAPI biedt hier een compleet platform voor.

ReadyAPI kent ook een iets minder uitgebreide open source variant, SoapUI OpenSource (zie Bijzonderheden). Voor personen die de open source versie gebruiken; SoapUI OpenSource, geldt dat je kunt deelnemen aan de training, maar wij gebruiken ReadyAPI in de opgaven. Zelf zul je de mapping van de concepten op SoapUI OpenSOurce moeten maken, uiteraard geeft de trainer aan waar de verschillen zitten, maar de opgaven zijn in ReadyAPI, niet in SoapUI OpenSource.

Doel

 • Het doel van deze 3-daagse ReadyAPI Introductie training is het uitleggen van concepten rond het testen van webservices, het beschrijven van de technische context waarin deze testen plaatsvinden en te begrijpen wat de opbouw van het te testen berichtenverkeer is. Er wordt hands-on geoefend met behulp van ReadyAPI om het technisch inzicht bij het opzetten van tests voor webservices te vergroten. De training geeft inzicht in het hoe en waarom van het gebruik van de belangrijkste functies van het ReadyAPI platform in de context van service oriented architectures, microservices en REST API’s.

Doelgroep

Software ontwikkelaars, quality assurance engineers en technisch onderlegde software testers.

Voorkennis

XML deel 1: Introductie of vergelijkbare kennis.
Web Services: from design to implementation of vergelijkbare kennis.
Voor deelname aan deze training is kennis van XML, XML Schema’s nodig. Ook XPATH en JSON wordt als bekend verondersteld. De training is technisch van aard. Als je alleen functioneel test en aan deze training wilt deelnemen zul je ook geïnteresseerd moeten zijn in de achterliggende techniek.

Bijzonderheden

 • Het materiaal van de training en oefeningen is gebaseerd op ReadyAPI, de belangrijkste en meest gebruikte aspecten komen aan de orde. Gebruik je de open source variant van dit product, SoapUI OpenSource , dan kun je deze training volgen maar zul je zelf de vertaalslag van de behandelde concepten naar de open source variant moeten maken. Wil je een specifieke SoapUI OpenSource training, neem dan gerust contact met ons op.
 • Bij de training ontvang je toegang tot onze electronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.

Onderwerpen

 • Introduction Webservices technologies
 • ReadyAPI Architecture
 • ReadyAPI Projects
 • Manual Service Interaction
 • TestSuites
 • TestCases
 • TestSteps
 • Assertions
 • Data-driven Testing
 • Mock Services
 • Groovy

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Testen van services & API's met ReadyAPI voorheen SoapUI


  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Meer weten

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


  Cursus: Testen van services & API's met ReadyAPI voorheen SoapUI

   Wij helpen je graag

   Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

   Testen van services & API's met ReadyAPI voorheen SoapUI    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid