PKI certificaten

Algemeen

Deze cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:

Er zijn geen gerelateerde cursussen.

Steeds meer organisaties wisselen informatie elektronisch uit. Of deze informatie een bedrijf binnenkomt via Internet (E-mail, Web) danwel van DVD of USB-stick wordt ingelezen, het is cruciaal dat informatie gecontroleerd kan worden op betrouwbaarheid, integriteit en herkomst. Veel van de controles die hiervoor worden gebruikt zijn gebaseerd op een PKI. Zo’n PKI wordt opgezet door een Trusted Third Party (TTP), beter bekend als Certificate Service Provider (CSP). Dat is een instantie die PKI-certificaten (X509) uitgeeft.

Toen in 2011 een Nederlandse Certificate Service Provider (CSP) onvoldoende betrouwbaar bleek, werd duidelijk hoe afhankelijk Nederland – zowel overheid als bedrijfsleven – was van PKI-certificaten. Het proces van vervanging moest worden geëscaleerd tot een nationale crisis, met directe bemoeienis door de betrokken minister. Toen al!

Doel

  • De Expertsessie “PKI certificaten” geeft inzicht in de opbouw van een Public Key Infrastructure (PKI), de verschillende rollen die deze infrastructuur veronderstelt en de ‘zeggingskracht’ van certificaten. Er wordt ingegaan op de internationale en nationale regelgeving rond PKI, maar ook op mogelijkheden de PKI-techniek privé te gebruiken. Dit laatste omdat de techniek ongemerkt ingebouwd is in veelgebruikte applicaties.
  • Daarnaast wordt aandacht besteed aan de begrenzing van de PKI-systematiek. Er wordt ingegaan op begrippen als identificatie, authenticatie, certificatie, verantwoordelijkheid en veiligheid.
  • Na afloop van deze cursus kunt u een gefundeerd antwoord geven op vragen als: “Voor welke applicaties gebruiken we PKI?”, “Gebruiken we alleen de techniek of moeten we certificaten inkopen” en “Wat zegt dít certificaat?”.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor managers en systeembeheerders die (mede) verantwoordelijk zijn voor de externe ‘interfaces’ van hun organisatie.
Afhankelijk van de deelnemers kan een sessie een meer juridisch danwel een meer technisch accent krijgen.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Globale kennis van websites.

Persoonlijk advies?

Onderwerpen

ETSI, EU, PKIO.
Elektronische handtekening (bewijs van authenticiteit) en andersom (vertrouwen: secure data, sleuteluitwisseling).
De techniek van PKI, het certificaat, certificering, de Trusted Third Party (TTP, CSP).
De vertrouwende partij en de te vertrouwen partij.

  • Vertrouwen is mooi….
  • …. maar controle is beter
  • Wat doen we ermee?
  • Policies:

Planning & Prijs

Gerelateerde cursussen

Er zijn geen gerelateerde cursussen.

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: PKI certificaten


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: PKI certificaten

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

PKI certificatenOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid