Business Analytics in de praktijk

Business Analytics in de praktijk(Partnercursus)

Algemeen

Hoe zet je toegankelijke data voor betere dienstverlening en besluitvorming? Is alles data maar kom je niet meer tot betekenis? Zoek je naar overzicht in data? Wil je je business analyse vaardigheden op data verbeteren? Duurt het nog steeds lang om je data geleverd te krijgen? Zijn er mooie ‘datatrajecten’ ingezet, echter blijft het een uitdaging om betere beslissingen te nemen?

Wordt een volwaardig sparringspartner in data- en duidingstrajecten!

In deze tweedaagse training leer je wat data betekent en hoe je daarmee beter tot keuzes kan komen. Naast basis terminologie over data, business intelligence, analytics, data warehousing, lakes en datamanagement, wordt er ook aandacht besteed aan businessanalyse en werkvormen, zoals onderzoeken met statistiek, BICC’s en data innovatie. Ook staan we stil bij het in verbinding brengen van deze onderdelen met de lange termijn doelstellingen en type gebruikers. We nemen je mee in het organiseren van samenwerking met databedrijven (zoals KNMI of CBS) of databanken (zoals kernregisters en basisregistraties).

Doel

 • Na afloop van deze training:
 • Kan je de terminologie plaatsen in eigen context
 • Heb je praktische kennis van hoe data om te zetten in waarde voor jouw organisatie
 • Ben je beter in staat om vraagarticulatie uit te voeren
 • Ben je in staat om goed deel te nemen aan een dataproject
 • Weet je ook meer van de organisatie- en cultuurkant achter data

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor medior / junior niveau professionals op business analyse en data gebied. Denk aan consultants, data analisten, beleidsmedewerkers, projectondersteuners, werkvoorbereiders, logistieke medewerkers, functioneel beheerders, marketing analisten en andere informatiewerkers.

Voor zij-instromers en mensen die van vakgebied / taakgebied willen veranderen en omscholen is dit de ideale introductie.

Onderwerpen

 • Duiding van terminologie
 • Businessanalyse met data
 • Data warehousing en data lakes
 • Datamanagement
 • Data- & informatiemodellen
 • Vraagarticulatie
 • Voorbeeld toepassingen & use cases
 • Technieken & toolsets
 • Big data & Open data
 • Visualisatie
 • Meetbaar maken strategie executie (KPI’s)
 • Portefeuillebeheer & intake
 • Geavanceerde analytics
 • Werkvormen en organisatie inrichting voor data & analyse
 • Risico’s, discussie en toetsing

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Business Analytics in de praktijk


  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Meer weten

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


  Cursus: Business Analytics in de praktijk

   Wij helpen je graag

   Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

   Business Analytics in de praktijk    Lesmethoden
    JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

    Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

    KLASSIKALE CURSUS

    Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

    VIRTUEEL

    Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

    Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

    • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
    • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
    • Optioneel: een camera en/of microfoon
    • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
    • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

    Hybride
    Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

    PERSOONLIJK BEGELEID

    Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

    VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

    Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

    E-LEARNING

    Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

    BLENDED

    Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

    Meer informatie
    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid