Het belang van digitale vaardigheden

Klopt! Iedereen heeft in het dagelijkse werk te maken met computers. Maar hoe digitaal vaardig ben je eigenlijk, en is dat tegenwoordig wel voldoende? Productmanager Sterre Verbraak geeft een aantal praktijkvoorbeelden.  

Bij het lezen van de titel van dit blog dacht je misschien: “Natuurlijk ben ik digitaal vaardig. Voor mijn werk zit ik de gehele dag achter mijn computer en het sturen van een mailtje, verslag maken in Word en dit opslaan op de computer lukt mij prima”. Maar tegenwoordig gaan digitale vaardigheden veel verder.

Ons werk wordt steeds digitaler en we worden daarbij meer afhankelijk van computersystemen. Doordat mensen veel thuiswerken, ben je steeds meer op de computer aangewezen. Daarnaast zie je bij bedrijven een grote transformatie van het benaderen van bestanden in de Windows verkenner naar een Cloud oplossing.

Veel bedrijven waar ik binnenstap of cursisten die ik spreek leren hun digitale vaardigheden on-the-job. Velen van jullie kennen vast wel die ene collega die jou even helpt met Excel. Klik hier, klik daar en de formule werkt weer. Over 3 weken ga je weer met lood in je schoenen naar dezelfde collega om een door jou zojuist kapotgemaakte Excel formule te herstellen. Jij wilt graag zelf de lastige berekening kunnen begrijpen en kunnen maken, misschien wil jij zelfs wel die collega zijn waar andere hulp aan vragen. Goed nieuws: we hebben cursussen om je digitaal fit te maken! Bekijk hier onze Excel-cursussen.

Ik heb nog een praktijkvoorbeeld voor je. Wanneer ik bij een cursus een gezamenlijke mailbox zie, schrik ik me vaak een hoedje. Ontzettend veel ongelezen berichten en zoveel mapjes dat het bijna een cursus op zich is om te weten in welk mapje een mail moet staan. Eigenlijk door de grote hoeveelheid mail, maar ook de tools om hier goed mee te werken gaat er veel kostbare tijd verloren. Voor deze mensen ging er een hele wereld open door het categoriseren van de mail, werken met de zoekfunctie van Outlook en het maken van Taken. Ziet jouw Outlook er gestructureerd uit? Okk hiervoor helpen je graag. Bekijk hier onze Outlook-cursussen.

De digitale transformatie gaat verder naar de cloud, het werken in Microsoft OneDrive, SharePoint en Teams. Een digitale vergadering opzetten lukt velen nog wel. Maar ben jij digitaal vaardig genoeg om alles uit Teams te halen? Microsoft Office 365 heeft een groot aantal applicaties die jouw werk productiever kunnen maken. Heb jij al een planner en formulier gekoppeld aan jouw Teams? Maar ook als je kijkt naar de gehele structuur van de Microsoft cloud, weet jij waar alle bestanden thuishoren? OneDrive, SharePoint of toch Teams?

De laatste jaren wordt het bedrijfsleven steeds meer data driven. Excel loopt op zijn grenzen en binnen het Microsoft 365 pakket is ook Power BI beschikbaar. Met Power BI kun je op een laagdrempelige manier jouw eigen rapportages bouwen. Voor mijn gevoel is het visualiseren van gegevens in Power BI makkelijker dan Excel. Is het jou al gelukt om je eerste rapportage te maken in MS Power BI?

Digitale vaardigheden helpen je om je werkzaamheden goed te verrichten. Hiervoor zijn verschillende cursussen beschikbaar waarmee je jouw digitale vaardigheden kunt vergroten, effectiever bent en met nog meer plezier je werk kunt doen!

Bekijk hier de digitale vaardigheden-cursussen.
Vijfhart, dat klopt voor jou!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid