Zo boost je jouw open source IT-carrière 

Marcel Kornegoor, docent en open source guru bij ons zusterbedrijf AT Computing, weet alles van open source. In dit blog deelt hij zijn ervaringen, dit keer over hoe je jouw open source carrière een flinke boost kunt geven.

Ben jij een IT-professional die zich wil specialiseren in DevOps tools of Python? AT Computing biedt twee unieke leerpaden die je helpen om op deze gebieden flink op stoom te komen! Of je nu een ervaren IT’er bent die wil bijleren of omscholen of net binnen de IT begint, deze leerpaden zijn ontworpen om je de vaardigheden en kennis te geven die je nodig hebt om succesvol te zijn in de wereld van cloud, automation, infrastructure as code, CI/CD pipelines, containers en gitops.

Voor wie zijn de leerpaden bedoeld?
De leerpaden van AT Computing zijn bedoeld voor iedereen die zich wil specialiseren in DevOps of Python. Of je nu een ontwikkelaar, systeembeheerder, (beginnend) DevOps of platform engineer of data-analist bent, deze leerpaden bieden een gestructureerde aanpak om je vaardigheden te ontwikkelen en verfijnen.

Het DevOps leerpad is speciaal ontwikkeld voor IT-professionals die de ontwikkelings- en operationele processen binnen hun organisatie willen optimaliseren. Het begint met de basis van Linux CLI en verdiept zich vervolgens in essentiële tools en methodologieën zoals Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD), Infrastructure as Code (IaC) en containerisatie.

Het Python leerpad is perfect voor iedereen die de veelzijdige programmeertaal Python onder de knie wil krijgen. Of je nu een beginner bent die de basisprincipes wil leren of een gevorderde gebruiker die zich wil verdiepen in geavanceerde onderwerpen, dit leerpad biedt voor elk niveau wat wils.

Wat kun je leren?
Elk leerpad bij AT Computing is zorgvuldig opgebouwd om een uitgebreide reeks vaardigheden te bieden die relevant zijn in de hedendaagse IT-wereld. In het DevOps leerpad leer je werken met essentiële tools zoals Linux, Git, Docker, Kubernetes, Terraform en Ansible. Je krijgt inzicht in het opzetten van CI/CD pijplijnen, het beheren van infrastructuur als code en het containeriseren van applicaties. Door het volgen van dit leerpad ben je in staat om de ontwikkelings- en operationele processen binnen je organisatie te optimaliseren.

Het Python leerpad geeft je inzicht in wat er voor nodig is om een specialist te worden in Python programmeren. Je leert de basisprincipes van de taal, zoals variabelen, controlestructuren en functies. Vervolgens ga je aan de slag met geavanceerde onderwerpen zoals object-georiënteerd programmeren, data-analyse met Pandas en NumPy, het ontwikkelen en trainen van deep learning algoritmes met PyTorch en het bouwen van REST API’s met FastAPI. Met de opgedane kennis ben je in staat om krachtige en efficiënte Python-applicaties te ontwikkelen.

Samenhang tussen de cursussen
Een van de sterke punten van de leerpaden is de samenhang tussen de verschillende cursussen. Elke cursus bouwt voort op de voorgaande, waardoor je stap voor stap je vaardigheden uitbreidt en verdiept.

In het DevOps leerpad begin je met de basisprincipes van Linux en vervolgens duik je verder in tools zoals Git, Docker en Kubernetes. De cursussen zijn zo opgezet dat je de onderlinge relaties en interacties tussen deze technologieën leert begrijpen en toepassen.

Het Python leerpad start met de fundamenten van het programmeren in Python en gaat geleidelijk over naar meer geavanceerde onderwerpen. Door de cursussen in de juiste volgorde te volgen, ontwikkel je een solide basis en kun je de opgedane kennis in elke volgende cursus toepassen en uitbreiden.

Praktijkcasus: In The Picture
Om de tools, theorie en technieken uit het DevOps leerpad tot leven te wekken, heeft AT Computing een interessante praktijkcasus ontwikkeld genaamd In The Picture. Je leert tijdens deze casus de gehele applicatie-lifecycle kennen vanuit Infrastructure as Code perspectief. Wanneer je ook met Python aan de slag gaat, leer je vanaf de eerste regel code tot en een deployment op een Kubernetes-omgeving stap voor stap wat hier allemaal bij komt kijken en hoe je het kunt automatiseren. Optioneel is het ook mogelijk om met een bestaande applicatie te starten en zo de praktijkdag met Python over te slaan.

Bekijk hier de de leerpaden.

Vijfhart, dat klopt voor jou.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid