PRINCE2: belangrijke updates in versie 7

PRINCE2, de methode voor projectmanagement, heeft belangrijke veranderingen doorgevoerd voor versie 7. Deze updates zijn bedoeld om de methode beter geschikt te maken voor moderne projectomgevingen. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen:

Mensen centraal (People)
In de nieuwe versie van PRINCE2 wordt erkend dat mensen cruciaal zijn voor het succes van projecten. Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd (hoofdstuk 3) dat benadrukt hoe belangrijk samenwerking en interactie tussen teamleden zijn. Dit betekent dat PRINCE2 nu meer aandacht besteedt aan de menselijke kant van projectmanagement.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is nu toegevoegd als het zevende aspect van projectprestaties, naast tijd, kosten, kwaliteit, scope, risico’s en voordelen. Dit betekent dat projecten niet alleen op de traditionele manier beoordeeld worden, maar ook op hun bijdrage aan milieudoelstellingen en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Digitaal en data
PRINCE2 heeft een nieuw onderdeel toegevoegd dat zich richt op digitaal en datamanagement. Dit helpt projectmanagers om beter om te gaan met de uitdagingen en kansen die digitale technologie en data-analyse bieden. Het zorgt ervoor dat projecten goed voorbereid zijn op de digitale toekomst.

Van Thema’s naar Practices
Een belangrijke verandering is de naam aanpassing van ‘Themes’ naar ‘Practices’. Dit maakt de methode praktischer en makkelijker toe te passen in de dagelijkse werkzaamheden van projectmanagers.

Nieuwe managementaanpakken
Er zijn vier nieuwe managementaanpakken toegevoegd aan de Project Initiation Documentation (PID):

  • Change management approach: voor het beheren van veranderingen binnen projecten.
  • Commercial management approach: voor het beheren van commerciële aspecten en leveranciersrelaties.
  • Digital and data management approach: voor het beheren van digitale middelen en data.
  • Sustainability management approach: voor het integreren van duurzaamheid in projectmanagement.

Deze nieuwe aanpakken geven projectmanagers extra hulpmiddelen om specifieke uitdagingen aan te pakken.

Toevoeging van projectscenario’s
Er zijn projectscenario’s toegevoegd om de methode flexibeler te maken. Dit helpt projectmanagers om PRINCE2 beter aan te passen aan de specifieke eisen en omstandigheden van hun projecten.

Zwaardere examens
De examens voor PRINCE2 zijn moeilijker geworden. Voor het foundation examen moet je nu 36 van de 60 vragen goed beantwoorden (60%), en voor het practitioner examen 42 van de 70 vragen (60%). Dit zorgt ervoor dat gecertificeerde projectmanagers een diepere kennis van de PRINCE2 methode hebben.

Bekijk hier de cursus Prince2 7 Foundation.

Vijfhart, dat klopt voor jou!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid