Nieuwe cursus: TMAP

Klopt! Er is een nieuwe versie van TMAP. Wat zijn de verschillen met de voorgaande versie? Onze productmanager Patrick vertelt wat je hierover moet weten.

TMAP (Test Management Approach) is een gestructureerde aanpak die wordt gebruikt bij het testen van software. Het helpt teams om op een georganiseerde manier tests uit te voeren en ervoor te zorgen dat de software goed werkt en aan de vereisten voldoet voordat het wordt vrijgegeven.

De voorgaande cursus TMAP Suite Test Engineer richtte zich specifiek op het uitvoeren van tests door de testengineer. De cursus TMAP Quality for Cross-functional Teams biedt een veel breder spectrum: het richt zich naast het uitvoeren van tests, ook op het waarborgen van kwaliteit door samenwerking tussen verschillende teamleden binnen een project. Ook richt deze cursus zich op het leveren van waarde voor de business met de introductie van het VOICE-model.

VOICE staat voor Value, Objectives, Indicators, Confidence en Experience. Deze termen beschrijven hoe je de levering van bedrijfswaarde implementeert.

  • Value: het beoogde doel van IT-delivery, gericht op het softwareontwikkelproces.
  • Objectives: meetbare, specifieke resultaten om de waarde te realiseren.
  • Indicators: processen en activiteiten om de doelstellingen te behalen.
  • Confidence; mate van overtuiging binnen het IT-delivery team in het bereiken van het doel.
  • Experience na integratie van het IT-systeem ervaren medewerkers direct de waarde door live monitoring van resultaten.

Een andere nieuwe ontwikkeling: de quality engineering strategy beschrijft het toewijzen van kwaliteitsmaatregelen aan IT-delivery items (bijv. user stories, features etc.), om de investering in de activiteiten in balans te brengen. Download hier een sjabloon voor de quality engineering strategy, die je direct kunt gebruiken of aanpassen aan jouw behoeften. Een uitleg over het gebruik van het sjabloon staat op een apart blad van het document.

Bekijk hier de cursus TMAP Quality for Cross-functional Teams. Meer weten? info@vijfhart.nl of 088 – 542 78 48

Vijfhart, dat klopt voor jou!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid