Microsoft Applied Skills vs Role-Based

Vijfhart-productmanager en -docent Marnix Wolf is negenvoudig Microsoft Most Valuable Professional en weet (bijna) alles van Microsoft. Met zijn blogposts deelt hij zijn kennis en ervaring. Dit keer: de verschillen tussen Microsoft Applies Skills en Microsoft Role-Based certificeringen.

In de wereld van technologie en voortdurende innovatie is het bijhouden van de nieuwste vaardigheden essentieel. Microsoft biedt twee verschillende paden om je kennis te valideren: Applied Skills en Role-Based certificeringen. Maar wat zijn ze precies, en hoe kies je welke het beste bij jou past?

Wat zijn Applied Skills?
Stel je voor dat je een gereedschapskist hebt waaruit je precies dat ene gereedschap kunt pakken dat je nodig hebt voor een klus. Dat is het idee achter Microsoft’s Applied Skills. Deze zijn hypergericht op één specifieke vaardigheid die je nodig hebt om een bepaald project of taak uit te voeren. Ze zijn als een microcredential die zegt: “Ja, ik kan dit doen, en hier is het bewijs!”

En Role-Based certificeringen?
Role-Based certificeringen zijn als een uitgebreide toolkit. Ze valideren een breed scala aan vaardigheden die je nodig hebt voor een bepaalde functierol. Of je nu een Azure-oplossingsarchitect of een data-analist wilt worden, deze certificeringen tonen aan dat je over een brede kennis beschikt voor de taken en technologieën die bij die rol horen.

Het doel
Het doel van Applied Skills is om snel en efficiënt aan te tonen dat je klaar bent voor specifieke taken. Ze zijn perfect voor project gebaseerd werk en voor het snel opdoen van nieuwe vaardigheden.

Role-Based certificeringen daarentegen zijn ontworpen om je voor te bereiden op een carrière. Ze zijn ideaal als je een duidelijk gedefinieerde rol binnen een organisatie ambieert en je wilt onderscheiden met een breed erkende kwalificatie.

De context
In een wereld waar technologieën razendsnel veranderen, bieden Applied Skills de flexibiliteit om je aan te passen en te groeien. Ze zijn contextueel en gericht op de huidige marktbehoeften.

Role-Based certificeringen geven je een fundament. Ze zijn de basis waarop je je carrière bouwt, met een gestructureerd leerpad dat je voorbereidt op de lange termijn.

De scope
Applied Skills zijn smal en diep. Ze gaan diep in op één onderwerp en maken je daarin een expert. Role-Based certificeringen zijn breed en veelzijdig. Ze omvatten een reeks onderwerpen die samenhangt met een bepaalde rol, waardoor je een veelzijdige professional wordt. Applied Skills zijn vaak korter en meer projectgericht, terwijl Role-Based certificeringen uitgebreidere studies vereisen en eindigen met een uitgebreid examen.

Jouw keuze
Dus wat past bij jou? Ben je op zoek naar een snelle vaardigheidsboost voor je huidige project, of ben je bezig met het bouwen van een duurzame carrière? Jouw keuze hangt af van je doelen, je huidige positie, en waar je naartoe wilt groeien. Met Microsoft’s Applied Skills en Role-Based certificeringen heb je de tools in handen om je toekomst vorm te geven.

Wij helpen je daarbij, bekijk hier onze Microsoft Applied Skills cursussen.
Vijfhart, dat klopt voor jou!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid