Microsoft 365 Copilot Studio: creëer jouw persoonlijke assistent

Vijfhart-productmanager en -docent Marnix Wolf is negenvoudig Microsoft Most Valuable Professional en weet heel veel van Generative AI. Met zijn blogposts deelt hij zijn kennis en ervaring. Dit keer vertelt hij over copilots in Microsoft 365 Copilot Studio. 

Stel je eens voor: je praat met je computer alsof het een collega is. Je stelt een vraag en krijgt meteen een passend antwoord, helemaal afgestemd op jouw behoefte. Toekomstmuziek? Nee hoor, Microsoft 365 Copilot Studio maakt het mogelijk.  

Copilot Studio biedt je de mogelijkheid om je eigen ‘copilots’ te creëren: slimme assistenten die je ondersteunen bij diverse taken, van klantenservice tot het beheren van je agenda. Deze copilots begrijpen precies wat je nodig hebt dankzij de toegang tot jouw zakelijke data en – processen. 

De basis van deze technologie? Dat zijn geavanceerde taalmodellen en generatieve AI. Hoewel dit complex klinkt, betekent het simpelweg dat de computer leert om taal te begrijpen en zelf tekst te genereren, bijna alsof het een mens is. Dit maakt natuurlijke gesprekken met je copilot mogelijk. 

Binnen Copilot Studio kun je bestaande copilots, zoals die in Microsoft 365, volledig naar wens aanpassen. Of je bouwt je eigen copilots vanaf de basis, zonder programmeerkennis, via eenvoudige ‘low-code’ tools. 

De mogelijkheden van Copilot Studio zijn eindeloos. Met meer dan 1.200 voorgebouwde connectoren en plug-ins koppel je moeiteloos gegevens uit diverse bronnen, zoals Oracle databases, SAP-systemen, SalesForce of ServiceNow. Bijvoorbeeld: je vraagt jouw copilot om de nieuwste verkooprapporten uit SalesForce te combineren met voorraadgegevens uit je SAP-systeem. Binnen enkele seconden heb je een overzicht, zonder zelf door verschillende systemen te hoeven navigeren. 

Copilot Studio werkt naadloos samen met andere Microsoft-producten zoals Power Platform en Azure AI. Hierdoor integreer je jouw copilot gemakkelijk met de systemen en apps die je al gebruikt. Jouw copilot is beschikbaar op diverse kanalen, van chat tot spraak. 

Maar Copilot Studio is meer dan alleen een handige assistent. Voor bedrijven kan het een ware gamechanger zijn. Copilots helpen processen te stroomlijnen, kosten te besparen en de klantervaring te verbeteren, op een veilige en verantwoorde manier dankzij robuuste privacy- en beveiligingsfuncties. 

Ongeacht de sector waarin je werkt, retail, gezondheidszorg, financiën, of iets anders, met een copilot werk je slimmer, sneller en beter. En het mooie is: met Microsoft Copilot Studio is deze kracht voor iedereen binnen handbereik. 

De toekomst van werk is conversatie, en met Copilot Studio ben jij perfect voorbereid op deze spannende nieuwe wereld. Waar wacht je nog op? Start vandaag nog jouw eigen gesprek met de toekomst! 

Wil je zelf ervaren wat Microsoft 365 Copilot voor jou kan betekenen? Volg dan de cursus Werken met Microsoft 365 Copilot. Hoewel Copilot Studio hier niet specifiek behandeld wordt, is dit de manier om de kracht van Microsoft 365 Copilot te ontdekken en er meteen mee aan de slag te gaan in je dagelijkse werk. 

Vijfhart, dat klopt voor jou! 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid