IPMA: de certificering voor projectmanagers

Met alle veranderingen op de werkvloer is projectmatig werken steeds meer de norm. Kennis van IPMA is hierbij essentieel voor projectmanagers en alle andere betrokkenen. Onze productmanager Sterre Verbraak zet alles wat je moet weten over IPMA op een rij.  

Projectmatig werken wordt in bijna elke organisatie toegepast. Of je nou werkt met Agile, Prince2 of Scrum, met de cursus IPMA leer je de best practices en onderdelen hiervan. Dit maakt IPMA heel compleet en heeft als voordeel dat het toepasbaar is op verschillende methodieken.

Wat is IPMA
Het International Project Management Association (IPMA) is een internationaal platform voor projectmanagers. De certificeringen worden onafhankelijk georganiseerd door IPMA Certificering. Deze certificaten zijn internationaal geldig en brengen het nodige aanzien mee. IPMA is dan ook een veel gevraagde certificering voor projectmanagers.

Met een IPMA-cursus leer je competenties waarmee je een project kunt managen. IPMA is niet gericht op één methode of één project, dus is het heel breed toe te passen. Omdat een project meerdere rollen kent, is IPMA opgesplitst in vier certificeringsniveaus. Drie daarvan, IPMA D, IPMA C en IPMA PMO D vind je bij Vijfhart. Deze drie niveaus zijn samengebundeld in een cursus.

IPMA D
IPMA D is de certificering voor de beginnende projectmanager en voor de meer ervaren projectmedewerker. Je bouwt theoretische kennis op het gebied van projectmanagement en leert kritisch kijken naar jouw eigen functioneren binnen een project. Met deze kennis kun je het IPMA D-certificaat behalen, waarna je jezelf Certified Project Management Associate mag noemen.

IPMA C
Met IPMA C bewijs je dat je naast de theoretische kennis ook over de capaciteit beschikt om de projectmanager bij complexe projecten te ondersteunen. IPMA C leert je op een professionele manier naar projecten kijken, zodat je jouw projectmanagement naar een hoger doel tilt. Deze certificering is dan ook voor de meer ervaren projectmanagers. Na het behalen van deze certificering mag je jezelf Certified Project Manager noemen.

IPMA PMO D
Met deze certificering leer je jouw eigen functioneren kritisch te beoordelen en doe je theoretische kennis op van alle aspecten in het vakgebied. PMO D is verbindend zowel op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Deze certificering is geschikt voor projectondersteuners, PMO-ers, etc.

Met de cursus IPMA leer naar de techniek en de tooling ook soft skills, zoals communicatie, zelfreflectie, adviseren en leiderschap. Op deze manier beschik je na het behalen van een IPMA-certificering over een volledig pakket aan skills om jouw project optimaal te managen.

De drie IPMA-niveaus zijn gebundeld in één cursus. Voordeel is dat je tijdens en na het volgen van deze cursus een keuze kunt maken welk IPMA- examen je wil doen. Benieuwd of IPMA iets voor jou is? Neem contact op met onze accountmanager Dejan de Gooijer: 026-7911065 of d.degooijer@vijfhart.nl

Bekijk hier de cursus: https://www.vijfhart.nl/opleidingen/ipma/

 

 

 

 

 

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid