Het belang van digitale vaardigheden: TOSA Digcomp Test

Klopt! In een wereld die steeds meer gedreven wordt door technologie, zijn digitale vaardigheden van onschatbare waarde geworden. Of je nu een professional bent die dagelijks met computers werkt, of gewoon iemand die wil kunnen navigeren door de digitale wereld, het beheersen van deze vaardigheden opent deuren naar efficiëntie en productiviteit. Onze productmanager Sterre legt uit hoe de TOSA Digcomp Test je daarbij kan helpen.

Een krachtig hulpmiddel om je digitale vaardigheden te meten en verbeteren is de TOSA Digcomp test. Het Digital Competence Framework for Citizens, ook bekend onder de afkorting DigComp, is een standaard ontwikkeld door de Europese Commissie. Het is bedoeld als hulpmiddel om de digitale vaardigheden te verbeteren. Het framework kan organisaties ondersteunen bij opleidingsinitiatieven en plannen om het niveau van de digitale competentie van medewerkers te verhogen. DigComp zorgt ook voor een gemeenschappelijke taal over het identificeren en beschrijven van de belangrijkste gebieden van digitale competentie met als insteek het bieden van een gemeenschappelijke referentie op Europees niveau.

TOSA DigComp® is een certificering en assessment met betrekking tot digitale competenties voor organisaties die medewerkers willen opleiden of omscholen om digitale vaardigheden te verbeteren. Het assessment is gebaseerd op adaptieve technologie en geeft inzicht in het niveau van de kandidaat in de getoetste discipline. De score wordt bepaald aan de hand van de ‘Item Response Theory’ met een model met 3 factoren. Na de test van zo’n 45 minuten krijg je op vijf verschillende competenties een huidig niveau. Naar aanleiding van jouw niveaudoelen kan vervolgens gekeken worden welke oplossingen het beste bij jou passen om de doelen te behalen.

Het is van cruciaal belang om te weten hoe je deze resultaten kunt gebruiken om je vaardigheden daadwerkelijk te verbeteren. Dit is waar wij jou en je collega’s graag helpen. Samen met een van onze accountmanagers kijken we welke oplossingen het beste bij jou en je collega’s passen. Denk hierbij aan een leertraject met cursussen, e-learnings en/of kennissessies.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jou of jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze accountmanager Christiaan: 088 542 78 48 of c.vankrieken@vijfhart.nl.

Vijfhart, dat klopt voor jou!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid