Gemini: navigeren door AI-innovatie en EU-regels

Vijfhart-productmanager en- docent Marnix Wolf is niet alleen negenvoudig Microsoft Most Valuable Professional, hij weet ook enorm veel van Generative AI. Met zijn blogposts deelt hij zijn kennis en ervaring. Dit keer geeft hij een update vanuit het hart van de AI-wereld.

Klopt! Google heeft afscheid genomen van Bard en introduceert met Gemini, haar nieuwste AI-innovatie. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van kunstmatige intelligentie, waarmee Google de concurrentie aangaat met toonaangevende AI-technologieën zoals ChatGPT en Copilot. Gemini belooft gebruikers een geavanceerde AI-ervaring, afgestemd op de hedendaagse digitale eisen.

Maar zoals vaak het geval is met vooruitgang, komen we ook diverse obstakels tegen. Specifiek in Nederland, maar ook in de rest van de Europese Unie, ondervinden we beperkingen vanwege de strikte Europese AI privacyregelgeving. Een van deze beperkingen is dat het genereren van afbeeldingen door AI, een functie van Gemini, momenteel niet is toegestaan binnen de EU. Deze restricties benadrukken de complexiteit en de uitdagingen van AI-innovatie binnen onze regelgevende kaders.

Na een eerste verkenning van Gemini’s capaciteiten, erken ik als AI-docent bij Vijfhart het onbenutte potentieel dat nog ontgrendeld moet worden. De huidige beperkingen vragen om een constructieve dialoog met de Europese Commissie om de weg vrij te maken voor volledige functionaliteit van dergelijke geavanceerde technologieën binnen onze grenzen. Voor gebruikers buiten de EU is er de mogelijkheid om te upgraden naar een betaald Gemini Advanced abonnement voor toegang tot de uitgebreide functies van Gemini Ultra, terwijl de basisversie draait op Gemini Pro. Helaas blijft de toegang tot Ultra voor ons in de EU beperkt.

Ik blijf hoopvol en kijk uit naar de dag waarop we volledige toegang krijgen tot alle mogelijkheden die Gemini te bieden heeft. Tot die tijd hou ik je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en deel ik mijn ervaringen en inzichten.

Vijfhart, dat klopt voor jou!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid