De voordelen van DevOps

Klopt! Als je aan het werk gaat in een bedrijf waar IT-projecten worden uitgevoerd, dan kom je hoogstwaarschijnlijk de term DevOps tegen. Vijfhart-productmanager Sterre Verbraak vertelt je wat DevOps inhoudt, waarom het belangrijk is en wat de voordelen ervan zijn.  

Wat is DevOps? 
De term DevOps is een samenvoeging van development (ontwikkeling) en operations (beheer). DevOps is een methode waarin processen, technologieën en mensen worden samengebracht om continu waarde te leveren voor de klant. Deze software-ontwikkelingsmethode vereist een goede samenwerking tussen verschillende disciplines. Door gebruik te maken van DevOps is een bedrijf in staat om de ontwikkeling en levering van softwareproducten en diensten te optimaliseren. Dit volledige proces wordt geleid door een DevOps Engineer.  

DevOps kent vele voordelen, o.a.:  

  • snellere, betere productlevering 
  • snellere en minder complexe probleemoplossingen 
  • lagere projectkosten
  • verbeterde samenwerking, zowel intern als extern
  • meer tijd voor innovatie 
  • stabielere en betrouwbare besturingssystemen 

 Ga je binnenkort werken met DevOps? Dan is de cursus DASA DevOps Fundamentals van Vijfhart geschikt voor jou. En niet onbelangrijk: deze cursus gaat altijd door.   

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid