Copilot: revolutionaire AI voor Finance

Vijfhart-productmanager en- docent Marnix Wolf is niet alleen negenvoudig Microsoft Most Valuable Professional, hij weet ook enorm veel van Generative AI. Met zijn blogposts deelt hij zijn kennis en ervaring. Dit keer geeft hij een toelichting over Copilot voor Finance.  

In de voortdurende missie om generatieve kunstmatige intelligentie te integreren in zo’n beetje alles, kondigde Microsoft een publieke preview aan van Copilot voor Finance. Deze innovatieve tool belooft financiële professionals te bevrijden van de sleur van gegevensinvoer en -analyse door het automatiseren van taken zoals variantieanalyse in verkopen, het versnellen van incassoprocedures en het opsporen van ontbrekende facturen.

Charles Lamanna, Microsofts hoofd vicepresident van zakelijke applicaties en platforms, benadrukte in een blogpost dat “62 procent van de financiële professionals aangeeft vast te zitten in de sleur van gegevensinvoer en -controle. Copilot voor Finance kan helpen deze tijd vrij te maken zodat de financiële afdeling een strategischere rol kan spelen in het bieden van advies en inzichten aan het bedrijf door financiële taken te stroomlijnen, workflows te automatiseren en inzichten te bieden in de workflow.”

Copilot voor Finance blinkt uit in taken zoals variantieanalyse in verkopen. Het programma biedt een natuurlijke taalsamenvatting van waar de werkelijke verkopen tekortschieten ten opzichte van de geprojecteerde verkopen, met een indicatie van de reden voor deze variantie.

Emily He, hoofd marketing van zakelijke applicaties bij Microsoft, beschrijft in een begeleidende blogpost de mogelijkheden van het programma: “Copilot voor Finance kan audits stroomlijnen door gegevens met een eenvoudige prompt op te halen en te verzoenen, incasso’s revolutioneren door communicatie en betalingsplannen te automatiseren, en financiële rapportage versnellen door varianties moeiteloos op te sporen.”

Een voorbeeld: een specialist op het gebied van debiteuren hoeft niet eerst gegevens uit een ERP-systeem te halen en vervolgens in Excel te plaatsen. Ze kunnen simpelweg een vraag stellen aan de prompt, en Copilot haalt die gegevens op. Dit kan de audit van debiteuren versnellen om ontbrekende bedragen te vinden. De potentiële tijds- en kostenbesparingen van dergelijke operaties zijn aanzienlijk, schrijft He.

Copilot voor Finance is de nieuwste toevoeging aan Microsofts reeks van generatieve AI-tools van het afgelopen jaar, waaronder Microsoft 365 Copilot voor de productiviteitssuite en Dynamics 365 Copilot voor enterprise resource planning functies. Copilot voor Finance is geïntegreerd in Microsoft 365 zodat het kan werken met de productiviteitsapps in de suite.

Wil je jouw vaardigheden en kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie verder ontwikkelen? Ontdek dan onze uitgebreide cursussen en workshops die zijn ontworpen om je voor te bereiden op de toekomst van technologie. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen.

Bekijk hier onze cursussen.

Vijfhart, dat klopt voor jou!

 

Gebruikte bronnen
Meet Copilot for Finance, Microsoft’s latest AI chatbot – here’s how to preview it
Copilot for Finance demo

Microsoft Copilot Business Showcase

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid