AI in je broekzak: slimme technologie verandert ons leven.

Vijfhart-productmanager en -docent Marnix Wolf is niet alleen negenvoudig Microsoft Most Valuable Professional, hij weet ook enorm veel van Generative AI. Met zijn blogposts deelt hij zijn kennis en ervaring. Dit keer vertelt hij welke cursussen je verder helpen om AI en data-analyse in de vingers te krijgen. 

In een wereld waarin technologie razendsnel evolueert, is Artificial Intelligence (AI) niet meer weg te denken. Het is fascinerend hoe AI steeds meer geïntegreerd wordt in ons dagelijks leven, met name via onze smartphones. Of je nu een iOS- of Android-toestel hebt, AI-functies zijn niet langer beperkt tot afzonderlijke apps. Ze zijn onderdeel geworden van vele applicaties die we dagelijks gebruiken, zoals Siri, Google Assistant en Apple/Google Maps. 

Neem bijvoorbeeld het herkennen van objecten op foto’s met AI. Stel je voor: je maakt een foto van je geopende koelkast, en AI stelt een menu samen op basis van de ingrediënten die het herkent. Of je wilt snel een ongewenst object uit een foto verwijderen – iets wat vroeger alleen mogelijk was met geavanceerde software en aanzienlijke kennis. Nu regel je dit binnen een minuut op je smartphone. Ook het corrigeren van chatberichten is een mooi voorbeeld. Waar auto-correct vaak tot hilarische vergissingen leidde, biedt AI een veel nauwkeurigere verbetering van tekst, wat de communicatie aanzienlijk verbetert. 

Een ander opmerkelijk voordeel is de mogelijkheid om zonder taalbarrières met mensen te communiceren. Dankzij realtime vertaling door AI, kun je moeiteloos gesprekken voeren met mensen die een andere taal spreken, een uitkomst voor reizigers en internationale relaties. 

De introductie van ChatGPT op 30 november 2022 heeft de adoptie en waardering van AI, en specifiek Generatieve AI (GenAI), in een stroomversnelling gebracht. GenAI verwijst naar systemen die content kunnen genereren, zoals tekst, afbeeldingen en muziek, die voorheen alleen door mensen gemaakt kon worden. Dit opent een wereld aan mogelijkheden voor creativiteit en productiviteit. 

We staan nog maar aan het begin van een tijdperk waarin het gebruik van slimme AI-oplossingen een enorme vlucht gaat nemen. Deze technologieën worden steeds toegankelijker en makkelijker in gebruik, waardoor ze een steeds groter publiek bereiken. Het potentieel is enorm en belooft ons dagelijks leven op vele manieren te verrijken. 

Terwijl we vooruitkijken naar de toekomst van AI, blijft het belangrijk om de ontwikkelingen kritisch te volgen en ons bewust te zijn van zowel de kansen als de uitdagingen. Maar één ding is zeker: AI gaat niet meer weg. Het zal onze wereld ingrijpend veranderen, dat we daar nu nog nauwelijks een voorstelling van kunnen maken. 

Meer weten over AI? Bekijk onze AI-cursussen.
Vijfhart, dat klopt voor jou! 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid