Testautomatisering met Selenium webdriver, Cucumber, FitNesse en RestAssured

Testautomatisering met Selenium webdriver, Cucumber, FitNesse en RestAssured

Wist je dat….

Vijfhart is verkozen tot opleider van het jaar door Computable

Algemeen

Met de populariteit van agile, scrum en devops komt er steeds meer focus te liggen op het geautomatiseerd testen van software. Het toepassen van testautomatisering leidt direct tot een hogere kwaliteit van software systemen. In deze training leren we hoe we de meest populaire test frameworks kunnen gebruiken bij het implementeren van onze acceptatie testen.

Selenium Webdriver is een veelgebruikte tool voor het geautomatiseerd testen van webapplicaties. In deze training leert u hoe u efficiënte en goed onderhoudbare testen kunt schrijven voor webapplicaties.
We bekijken de verschillende aspecten van de Selenium Webdriver API zoals navigatie, synchronisatie, UI controls, locators, enz. We gaan ook dieper in hoe we omgaan met tabs, popups en JavaScript. Verder behandelen we verschillende best practices voor het schrijven van Selenium Webdriver testen zoals Page Objects. Met behulp van Page Objects is het mogelijk om de testen te scheiden van de details van de webpagina. Hierdoor worden de testen beter onderhoudbaar.

FitNesse is een testautomatisering tool die het mogelijk maakt om acceptatie testen te schrijven in de vorm van tabellen op een wiki pagina. Deze wiki pagina’s zijn toegankelijk voor zowel de testers als de business analisten/product owners. Hierdoor wordt het mogelijk dat de business analisten en de testers samen aan de acceptatie testen kunnen werken, in een taal die ze beide begrijpen. We behandelen de verschillende mogelijkheden en best practices om met Fitnesse web applicaties en web services te testen.
In Behavioral Driven Development (BDD) schrijf je de requirements op in features in de Given-When-Then formaat. Cucumber is een tool die deze Given-When-Then stappen als testen gaat uitvoeren op het te testen systeem. Het grote voordeel van deze aanpak is dat de requirements ook meteen de automatische testen zijn. De features en de bijbehorende Given-When-Then stappen schrijven we in het Nederlands of Engels (of een andere taal) zodat zowel de business, de ontwikkelaars en de testers ze begrijpen. Hierdoor krijgen we een requirements document dat ook meteen als automatisch testscript wordt gebruikt.
In deze cursus leren we hoe we BDD en Cucumber op een goed onderhoudbare manier kunnen toepassen voor het testen van software systemen.

RestAssured is een populair framework om REST webservices te testen. Met RestAssured kunnen we deze REST testen op een simpele en compacte manier implementeren.

Doel

 • Na deze training ben je in staat om zelf de verschillende test frameworks te gebruiken voor het implementeren van automatische testen. Je bent in staat om goed onderhoudbare testen te schrijven zodat veranderingen in de te testen applicatie minimale impact heeft op de geïmplementeerde testen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor testers en ontwikkelaars die succesvol testautomatisering willen toepassen in hun projecten.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Java voor Testers of vergelijkbare kennis.
Kennis van Java op het niveau van de Java voor Testers training

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

Test Automatisering Fundamentals of vergelijkbare kennis.

Bijzonderheden

Bij de training ontvang je toegang tot onze electronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.
Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Unit Test
  • JUnit
  • Hamcrest matchers
 • Selenium webdriver
  • Simpele web elementen
  • Element locators
  • Verschillende waits in Selenium
  • Page object pattern
  • Complexe web elementen
 • FitNesse
  • Wiki
  • Testen van Java
  • Testen van web pagina’s met de HSAC plugin
  • Testen van web services met de HSAC plugin
  • FitNesse best practices
 • Cucumber
  • Behavior Driven Development
  • Gherkin
  • Testen van Java
  • Testen van web pagina’s met Selenium webdriver
  • Testen van REST webservices met RestAssured
  • Testen van SOAP webservices met XMLUnit
  • Cucumber best practices

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Testautomatisering met Selenium webdriver, Cucumber, FitNesse en RestAssured

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Testautomatisering met Selenium webdriver, Cucumber, FitNesse en RestAssured


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Testautomatisering met Selenium webdriver, Cucumber, FitNesse en RestAssured

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Testautomatisering met Selenium webdriver, Cucumber, FitNesse en RestAssuredOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid