#Samengroeien – Hoe maak ik veilig gebruik van de Microsoft clouds (Azure, Microsoft/Office 365)?

#Samengroeien – Hoe maak ik veilig gebruik van de Microsoft clouds (Azure, Microsoft/Office 365)?

Algemeen

Deze cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:

Algemeen
Vele bedrijven zijn of gaan over naar de Microsoft cloud (Azure, Microsoft/Office 365). Redenen hiertoe zijn o.a. het nieuwe werken, flexibelere inzet van IT en het ontsluiten van informatie. Op zich allemaal prachtige doelen, maar hoe zorg je dat alles veilig is en blijft? Denk dan met name aan de drie pijlers: Identities, Informatie & Devices.

01 – Identities
Dit begint aan de voordeur, de accounts van de gebruikers, ook wel identity genoemd. Met de cloud hebben de gebruikers – zonder dat ze het zelf weten overigens – veelal twee identities. Een leeft lokaal, on-premise en de andere leeft in de cloud. Hoe zorg je ervoor dat deze zogenaamde Hybrid Identities goed en veilig blijven werken, zodat de organisatie blijft functioneren en tegelijkertijd kwaadwillenden geweerd worden? Dat de meest gevoelige accounts (c-level accounts, beheeraccounts etc.) extra beveiligd worden en dat verdacht gedrag op tijd wordt ontdekt en automatisch actie op wordt ondernomen?

02 – Informatiebeveiliging
En wanneer de gebruiker eenmaal binnen is, hoe zorg je ervoor dat de informatie alleen daar terechtkomt waar het hoort? Dat er niet per-ongeluk bestanden worden gedeeld met externen of ergens in de cloud wordt gezet wat niet de bedoeling is (Dropbox etc.)? Of erger, dat er bewust geprobeerd wordt informatie naar partijen te laten gaan waar het absoluut niet hoort? Zoals gevoelige informatie doorspelen naar de concurrent? Het nieuwe werken is erg mooi maar grip op waar de informatie is en bij wie, is cruciaal. Een datalek heeft verstrekkende gevolgen en moet dan ook zoveel als mogelijk voorkomen worden.

03 – Devices
Als laatste speelt het device waarmee gewerkt wordt ook een grote rol. De tijd dat er alleen met desktops en laptops werd gewerkt, ligt ver achter ons. Tablets en met name smartphones hebben hen plek verovert en gaan niet meer weg. Daar moet je als organisatie ook iets mee. Deze devices dienen op een veilige manier ingeregeld te worden en van afstand – in het geval van verlies of diefstal – schoongeveegd te kunnen worden. Maar hoe doe je dat? En hoe ga je om met devices die niet van het bedrijf zelf zijn, maar wel gebruikt worden voor bedrijfstoepassingen en -data? Uiteraard kun je dit weigeren maar vroeg of laat zal dat beleid niet stand houden omdat bijvoorbeeld een VIP andere eisen/wensen heeft.

Deze sessie
Gaat over deze drie pijlers en welke tooling/services Microsoft vanuit hen cloud allemaal biedt om er voor te zorgen dat je als bedrijf zijnde veilig en zeker de overstap naar de Microsoft cloud kunt maken, zonder in te boeten op veiligheid. Sterker nog, wanneer goed toegepast zul je zien dat de beveiliging zelfs beter kan worden dan het ooit tevoren was.

Echter, het slim toepassen van alle mogelijkheden is dan wel een pré. In deze sessie vertellen een tweetal experts wat hen ervaringen zijn en welke inzetsgebieden er allemaal zijn voor de verschillende tooling/services die Microsoft vanuit de cloud aanbiedt. Tevens worden er goede praktijkcases getoond en beweegredenen toegelicht waarom er bepaalde (technische) keuzes zijn gemaakt.

Deze sessie is onderdeel van onze #Samengroeien sessies
Vijfhart organiseert maandelijks Gratis #Samengroeien sessies waarin je kennis maakt met de Future Skills binnen IT. We vertalen trends naar interactieve sessies van 1 dagdeel waarin een expert meer zal vertellen over de trend en faciliteren we kennisdeling met andere gelijkgestemde IT professionals.

Heb je een van de #Samengroeien sessies gevolgd en schrijf jij je daarna in voor een training? Dan krijg je 10% korting op deze training*!
*Per #Samengroeien sessie hebben wij een selectie gemaakt van trainingen die meedoen aan deze actie. Wil je weten welke trainingen dat voor deze sessie? Scroll naar beneden naar “vervolgcursussen”. De korting is n.v.t. bij een raamovereenkomst of reeds gemaakte prijsafspraken.

Schrijf je snel in! Want VOL=VOL

Doel

  • Een goede en degelijke kennismaking met de tooling/services die Microsoft vanuit de cloud aanbiedt om het nieuwe werken zo veilig als mogelijk te maken.

Doelgroep

Een ieder die direct of indirect betrokken is bij de Microsoft cloud (Azure, Microsoft/Office 365)

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Basisbegrip van IT en de cloud in het algemeen.

Bijzonderheden

  • Let op: afwijkende cursustijden van 08:30 tot 12:00 uur.
Persoonlijk advies?

Onderwerpen

  • Microsoft
  • Cloud
  • Azure
  • Microsoft 365
  • Identity
  • Informatie
  • Devices

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: #Samengroeien - Hoe maak ik veilig gebruik van de Microsoft clouds (Azure, Microsoft/Office 365)?


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: #Samengroeien - Hoe maak ik veilig gebruik van de Microsoft clouds (Azure, Microsoft/Office 365)?

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

#Samengroeien - Hoe maak ik veilig gebruik van de Microsoft clouds (Azure, Microsoft/Office 365)?Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid