Opleiding IT Architect in de praktijk

Opleiding IT Architect in de praktijk(Partnercursus)

Wist je dat….

Vijfhart is verkozen tot opleider van het jaar door Computable

Algemeen

Ben jij aspirant IT-architect of heb je als professional veel te maken met architectuur? Met deze vijfdaagse opleiding leer je de basisvaardigheden van een architect en de samenhang tussen de aspecten waar een architectuur uit bestaat. In deze opleiding leer je niet alleen de theorie, maar juist ook hoe je deze theorie zelf in je eigen organisatie direct kan toepassen. Bovendien kun je als niet-architect meer begrip verwerven voor het vak en zijn uitdagingen.

De opleiding kent een logische, stapsgewijze opbouw waarin je de opgedane kennis met jemede-cursisten in workshops leert toepassen. Bovendien behandelen we de soft skills waarover een succesvolle architect beschikt om begrip en een optimale samenwerking met collega’s te borgen.

Met deze opgedane kennis kan je niet alleen effectiever architectuur bedrijven, maar het maakt het vak ook een stuk leuker. De opleiding biedt handvatten om de toegevoegde waarde van architectuur in je organisatie te verbeteren. Deze opleiding is de basisopleiding in ons architectuurportfolio. Met deze basiskennis kun je je verder verdiepen in de enterprise architectuur, architectuur in agile organisaties of in bijzondere onderwerpen als cloud architectuur, visualisatie van de architectuur, etc.

Doel

 • In deze Architectuur opleiding leer je:
 • uit te leggen wat architectuur is, waarom het belangrijk is en wat de taken en verantwoordelijkheden van een architect zijn;
 • IT-architecturen te ontwerpen en te evalueren op basis van de eisen van je stakeholders;
 • hoe je je architectuur afstemt op de stakeholders en deze effectief communiceert;
 • hoe je effectiever kan opereren als architect;
 • wat je rol als technisch leider is en welke softskills en methoden je hierbij kan gebruiken.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich op IT-architecten, professionals die een stap richting architectuur willen maken of professionals die veel met architectuur te maken hebben of krijgen zoals business- en informatieanalisten, informatiemanagers, senior systeembeheerders, senior developers, informatiebeveiligers, product owners en IT-strategen. De stof wordt behandeld op HBO+ niveau. Er is verder geen voorkennis vereist.

Bijzonderheden

In verband met COVID-19 worden alle klassikale cursussen in ieder geval tot 1 juni 2020 virtueel aangeboden! Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname. Met de opgedane kennis kan je veel makkelijker examentrainingen voor bijvoorbeeld ToGAF of ArchiMate volgen.
Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Dag 1: Architects Architecting Architecture
  • Deze dag legt de basis voor de masterclass. Wat is architectuur en waarom is het belangrijk? Wat zijn de competenties van een architect? En hoe ziet een architectuurproces eruit?
 • Dag 2: Stakeholders en requirements
  • Op deze dag onderzoeken wie de stakeholders zijn en wat hun belangen in de architectuur zijn. Welke eisen stellen ze aan de architectuur? Hoe vertaal je deze in principes? En hoe manage je de vele eisen en tegenstrijdige belangen?
 • Dag 3: Architectuur communiceren
  • Papieren architectuur werkt niet. Hoe communiceer je nu effectief met je verschillende stakeholders; hoe kies je de juiste ‘view’ voor elke stakeholder? Wanneer kies je voor visuele talen als UML of ArchiMate en wanneer is een goed verhaal of een landschapsfoto een goede de beste keuze?
 • Dag 4: Ontwerpen en evalueren
  • Op deze dag leer je hoe je vanuit requirements een (architectuur)ontwerp opstelt. Welke requirements zijn het belangrijkst? Hoe werkt je iteratief toe naar de ¿beste¿ oplosrichting? Tot welke detailniveau moet je gaan? Hoe kan je hiervoor bestaande kennis en ervaring hergebruiken: heuristieken, referentiearchitecturen, stijlen en patronen. En welke technieken kan je gebruiken om (vooraf) te bepalen of je architectuur goed (genoeg) is?
 • Dag 5: Technisch leiderschap en het gereedschap van de architect
  • Op deze dag kijken we naar de vaardigheden die van een effectieve architect als technisch leider nodig heeft. Zaken als beïnvloeden, leiderschap zonder formele positie, advies geven, effectief presenteren en visievorming komen aan bod in theorie en met praktische oefeningen. Uiteraard in de specifieke context van de IT-architect

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Opleiding IT Architect in de praktijk

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Opleiding IT Architect in de praktijk


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Opleiding IT Architect in de praktijk

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Opleiding IT Architect in de praktijkOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid