Leren programmeren met C (oud)

Leren programmeren met C (oud)(Partnercursus)

Algemeen

Deze Partnercursus cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:

Programmeren is een vak apart. Het nadeel van veel cursussen over programmeertalen is echter dat ze ervan uitgaan dat u al kunt programmeren, en vrijwel alleen nog maar op de aspecten van de taal zelf ingaan.

In deze cursus leert u juist dat programmeren, zodat u later in een ‘gewone’ cursus de fijne kneepjes van een specifieke programmeertaal kunt leren.

De ene taal biedt voor sommige toepassingen meer mogelijkheden dan een andere, maar een programmeur moet altijd nieuwe functies samenstellen uit meer of minder kant-en-klare functies (uit een bibliotheek). Dat kan door functies achter elkaar toe te passen en te combineren in keuze- of herhalingsstatements. Daarmee is programmeren – of het ontwerpen van functies – een vaardigheid die voor een groot deel onafhankelijk is van de taal. Door zelf te oefenen en door bekend te raken met standaard functies, wordt u er handiger in.

Wel moet deze vaardigheid aan de hand van een programmeertaal geleerd worden. In deze cursus is voor de programmeertaal C gekozen. C is populair op allerlei platforms. Bovendien is de syntax van andere populaire talen zoals C++, Java, JavaScript, PHP, Python en Perl voor een groot deel afgeleid van C. Let wel: in deze cursus wordt C alleen als vehikel gebruikt. De cursus gaat over programmeren, niet over C.

Om alles uit een taal en bijbehorende bibliotheken te kunnen halen, moet u natuurlijk na deze cursus zo’n taal nog echt leren. Deze cursus behandelt van de taal C alleen die aspecten die nodig zijn voor het doel van deze cursus: leren programmeren.

Tijdens de cursusdagen is er gelegenheid voor praktijkwerk, en voor de tussenliggende dagen worden oefenopgaven aangeboden. Reken daarvoor op twee of drie avonden tussen elk paar cursusdagen in. Niet verplicht, maar eigenlijk wel onmisbaar! De docent biedt tussen de cursusdagen ondersteuning en advies per e-mail.

Je dient zelf de beschikking te hebben over een programmeeromgeving voor de taal C. Wij stellen gratis een installeerbare Linux-DVD ter beschikking met alle benodigde faciliteiten. Maar als je al een programmeeromgeving voor C onder, bijvoorbeeld, MS/Windows hebt dan is die ook prima bruikbaar (zie bijv. www.MinGW.org).

Doel

 • De cursus behandelt verschillende aspecten van het programmeren. U leert begrippen kennen die in vrijwel elke programmeertaal een rol spelen en u leert hiervan de syntax in C. Verder leert u een aantal standaardoplossingen kennen voor standaardproblemen. U oefent vooral in het zelf bedenken van oplossingen.
 • Het doel van de cursus is niet om de taal C volledig te leren.

Doelgroep

Gebruikers die voor het eerst een (3egeneratie) programmeertaal willen leren en daarom ervaring willen opdoen met het bedenken van oplossingen voor niet te complexe problemen en het uitwerken daarvan in een gestructureerde programmeertaal. Het maakt daarbij niet uit met welk platform of welke programmeertaal zij na de cursus aan de slag gaan.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Ervaring met het gebruik van een computer: elementair bestandsbeheer en het gebruik van een (ascii) editor.

Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Begrippen uit programmeertalen
  • variabelen
  • typen
  • definitions
  • operatoren
  • expressies
  • arrays
  • functies aanroepen en maken
  • argumenten doorgeven
 • Oplossingen voor standaardproblemen
 • Filteren/converteren.
 • Zoeken
  • linear search
  • binary search
 • Control structures
  • sequentie (block-statement)
  • selectie (if- en else-statement)
  • iteratie (while-statement)
 • Zelf oplossingen bedenken en uitwerken voor allerlei problemen

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Leren programmeren met C (oud)


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Leren programmeren met C (oud)

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Leren programmeren met C (oud)Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid