Java 8 Programming Language deel 2 – FusionTeach

Java 8 Programming Language deel 2 – FusionTeach

Wist je dat….

Vijfhart is verkozen tot opleider van het jaar door Computable

Algemeen

De training Java 8 deel 2 gaat verder de diepte in ten opzichte van deel 1, en behandelt daarnaast diverse API’s, onder meer met betrekking tot Streams, IO, threading, concurrency en JDBC. Hierbij komen de onderwerpen aan de orde die bij het examen OCP Java SE 8 Programmer getoetst worden. Aan de hand van voorbeelden en opdrachten doe je ervaring op bij het programmeren op praktisch niveau.

Bij deze training worden veel onderwerpen in relatief korte tijd behandeld. We raden je daarom aan om eerst Java te beheersen op het niveau van het Java OCA examen. Daarnaast behandelen we deze traning alleen de onderwerpen die nog niet in Java 8 Programming Language deel 1 aan de orde zijn gekomen. Met name de onderwerpen Collections, Generics, enums, en Exceptions dien je al kennis van te hebben.

FusionTeach
Met de juiste mix van online en offline leren is FusionTeach de blended lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je klassikaal les op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren.

Hoe gaat het in zijn werking?
Je begint met een klassikale kick-off. Hierbij krijg je uitleg over de mogelijkheden in de online leeromgeving van Vijfhart waar jij 6 maanden toegang tot krijgt. Daarnaast maken we gezamenlijk een planning voor het zelfstudie gedeelte van de cursus.

Na de kick off zijn er nog twee klassikale momenten waarbij de trainer de lastige onderwerpen behandelt. Houdt rekening met ongeveer 5 uur zelfstudie per week tussen de klassikale momenten in.

Online leeromgeving
Op basis van je planning doorloop je de training zelfstandig in de online leeromgeving. Elke module bestaat uit theorie, een samenvatting van de theorie, meerkeuzevragen om de theorie te toetsen en praktijkopdrachten. De opdrachten lever je via de omgeving in waarna je feedback ontvangt van je Vijfhart trainer. Binnen de omgeving heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan je Vijfhart trainer.

Doel

 • Deze cursus is bedoeld om kennis te maken en ervaring op te doen met de meer geavanceerde onderwerpen van Java die ook op het examen OCP Java SE 8 Programmer getoetst worden.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die kennis en vaardigheden op het nivo van OCP Java SE 8 Programmer examen willen krijgen en het liefst deels zelfstandig studeert.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Java 8 Programming Language deel 1 – FusionTeach of vergelijkbare kennis.
Java 8 Programming Language deel 1 of vergelijkbare kennis.

Bijzonderheden

 • Bij de training ontvang je toegang tot onze electronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.#Het cursusmateriaal van deze cursus is veelal digitaal. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het cursusmateriaal adviseren we je om een eigen device (laptop, tablet) mee te nemen. Dit is echter alleen een advies, geen noodzaak.
Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Java Class Design
 • Advanced class design
 • Interfaces and Lambda Expressions
 • Collections and Generics
 • Collections Streams, and Filters
 • Lambda Built-in Functional Interfaces
 • Lambda Operations
 • Exceptions and Assertions
 • Java Date/Time API
 • I/O Fundamentals
 • File I/O (NIO.2)
 • Concurrency
 • The Fork-Join Framework
 • Parallel Streams
 • Database Applications with JDBC
 • Localization

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Java 8 Programming Language deel 2 - FusionTeach

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Java 8 Programming Language deel 2 - FusionTeach


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Java 8 Programming Language deel 2 - FusionTeach

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Java 8 Programming Language deel 2 - FusionTeachOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid