Groeisprong in Leiderschap door Reflectie en Verdieping

Groeisprong in Leiderschap door Reflectie en Verdieping(Partnercursus)

Algemeen

Creëer verdieping in kwaliteit van werk en leven
Zet een vervolgstap op basis van vernieuwde inzichten en inspiratie.

Over de training
Deze training is voor ervaren managers en professionals die een ontwikkelingssprong willen maken op persoonlijk en zakelijk niveau. Uit de hectiek stappend (her)vind je jouw inspiratie door innerlijke reflectie en met behulp van beproefde methodieken. Je evalueert in een ontspannen sfeer wat je toe nu toe hebt bereikt vanuit een nieuw perspectief. Je maakt ruimte om een wezenlijke nieuwe stap te laten ontstaan waardoor je naar de volgende groeicurve beweegt.

Zet een vervolgstap op basis van vernieuwde inzichten en inspiratie
Er is veel hectiek in het huidige moment. Toch wil je graag een volgende fase inzetten: in je werk en in je persoonlijke groei. Mogelijk vraag je je af hoe je met die volgende fase ook iets echt vernieuwends kan creëren, waardoor jouw leercurve weer een sprong kan maken. Je wilt vooral verdieping en echte kwaliteit van werk en leven. Een leven vanuit Bestemming/Purpose, met zingeving en het realiseren van wat jij daadwerkelijk van binnen wilt.
In deze training wordt je de mogelijkheid geboden om met hulp van zeer ervaren begeleiders in een groep gelijkgestemden deze verdieping aan te gaan. Door dieper stil te staan bij jezelf en wat maakt dat je bepaalde keuzes hebt gemaakt, kan je een nieuwe stap zetten. We gebruiken verschillende technieken van zelfreflectie en we reiken je nieuwe perspectieven aan door theorie en oefeningen. Uit dit pallet van ervaringen en inzichten krijg je ruimschoots de tijd om je nieuwe stap voor te bereiden.

Opzet van de training
Deze 4-daagse training is een actieve en contemplatieve training met veel aandacht voor de eigen (werk-) praktijk en daaraan gerelateerde vraagstukken. Het uitgangspunt in deze training is om met de eigen thematiek aan de slag te gaan. Door middel van het aanbieden van verschillende oefeningen in de groep, die worden afgewisseld met individuele oefeningen, word je geholpen je eigen gedragingen en uitgangspunten te herijken. De workshop is opgedeeld in 3 dagen plus een terugkom- en herijkdag.

We gebruiken methoden en technieken uit verschillende theoretische modellen. Zo gaan we onder andere aan de slag met meditatie, journalling, storytelling en werken we veel met een systemische invalshoek . Ook de concepten uit bijvoorbeeld Spiral Dynamics, NLP en Transactionele Analyse zijn in onze aanpak verwerkt.

Wat levert deze training je op?

 • Rust en inspiratie en een wezenlijk nieuwe kijk op jezelf en jouw vervolgstap of vraagstuk.
 • Ervaring met verschillende methodieken van zelfreflectie, inzicht wat voor jou werkt.
 • Inzicht in je eigen handelen en waarom je doet wat je doet, inclusief de energie en sturing daarachter
 • Inzicht in de samenhang van symptomen aan de oppervlakte, wezenlijke dynamieken en onderliggende systematische basisprincipes.
 • Antwoorden op jouw eigen vraagstukken door vanuit een nieuw perspectief te kijken.
 • Een nieuwe fase voorbij wilskracht en hard werken door de mogelijkheid je eigen bron aan te boren.

Doel

 • Groei door buiten de kaders te kijken
 • De training raakt de wezenlijke lagen aan, op een praktische wijze. Je werkt met je eigen vraag en om deze te kunnen beantwoorden leer je naast jouw rationele ook de intuïtieve en emotionele vermogens in jezelf te gebruiken.
 • Voorbeelden van vragen zijn:
 • Waar sta ik ten opzichte van wat ik wezenlijk wil?
 • Wat is mijn Bestemming/ Purpose en hoe ga ik die vormgeven?
 • Ik wil uit de waan van de dag treden, hoe pak ik dat aan?
 • Hoe kan ik veel zinvoller met mijn tijd omgaan, iets wezenlijks aanpakken?
 • Wat is mijn perspectief, waar zit de groei die authentiek bij mij past?
 • Hoe concretiseer ik mijn verlangen?
 • In de training leer je om je eigen vragen op een andere manier te beantwoorden dan dat je tot nu toe gewend was. Je kijkt buiten de kaders en gaat verder dan de veilige of bekende paden die je al kende. Door jezelf dieper te leren kennen ga je ontdekken dat je vermogens en verlangens groter zijn dan je ratio alleen.

Doelgroep

Deze training is voor (ervaren) managers en professionals die een nieuwe ontwikkelingssprong willen maken op persoonlijk en zakelijk niveau. De training vraagt om een open houding naar nieuwe perspectieven en de bereidheid tot zelfonderzoek. Geschikt voor (senior) leidinggevenden, directeuren, professionals. Een telefonische intake maakt deel uit van de training.

Bijzonderheden

Let op: afwijkende cursustijden van 09.30 tot 17:30 uur. Dit programma is incl. overnachtingen.
Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Zingeving
 • Zelfinzicht
 • Zelfvertrouwen
 • Ruimte voor eigen proces en nieuw perspectief
 • Persoonlijk Leiderschap: nieuw perspectief concreet maken

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Groeisprong in Leiderschap door Reflectie en Verdieping


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Groeisprong in Leiderschap door Reflectie en Verdieping

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Groeisprong in Leiderschap door Reflectie en VerdiepingOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid