Ethical Hacking Specialist – FusionTeach

Ethical Hacking Specialist – FusionTeach(Partnercursus)

Algemeen

Vroeg of laat worden alle organisaties het slachtoffer van cybercrime. Tijdens deze training is bedoeld voor de technische specialist die niet alleen kennis wilt maken met het boeiende vak Ethical Hacking, maar die na het voltooien van de training tevens in staan is om de opgedane ervaring toe te passen in de dagelijkse ICT praktijk. Tijdens de klassikale workshops worden specifieke aspecten van de training besproken en kan de cursist tevens kennis en ervaring delen met medecursisten. Deze workshops worden ook gebruikt om de cursist voor te bereiden op het examen van de ‘Ethical Hacking Specialist’.

“Als je weet hoe je moet inbreken in een systeem, weet je ook welke maatregelen je kunt ondernemen om je hiertegen te beschermen”.

De training is hands-on en is een combinatie van zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. De cursisten krijgen 24/7 toegang tot het ‘Ethical Hacking Specialist’ lab van Secured by Design. Het lab simuleert een realistische bedrijfsorganisatie en bevat diverse servers met kwetsbaarheden. Dit zijn veelvoorkomende kwetsbaarheden in de arbeidsmarkt.

De workshop bestaat uit een maand labtijd, twee terugkomendagen van 10:00-14:00 uur en een 2 uur durende kick-off via Skype.
Tijdens de kick-off sessie maken de cursisten kennis met de trainer en de medecursisten. Tevens wordt uitgelegd hoe zij toegang krijgen tot het lab en zal een deel uit het digitaal lesmateriaal samen worden doorgelopen.
Naast de kick-off via Skype komen de cursisten tweemaal bijeen tijdens de terugkomdagen. De terugkomdagen zijn 4 uur durende sessies in de ‘Knowledge Room’ van Secured by Design waarbij de trainer zijn kennis deelt, de cursisten kennis met elkaar kunnen delen en toegewerkt wordt naar het examen.

Doel

 • Het doel van de training ‘Ethical Hacking Specialist’ is het (verder) ontwikkelen van een security mindset. De cursisten zullen binnen het EHS lab, in combinatie met het digitaal lesmateriaal ervaring opdoen met hacken. De cursist wordt hierdoor gestimuleerd om ‘out of the box’ te denken en zal naast het uitvoeren van aanvallen ook leren wat voor impact dit zal hebben op de systemen/infrastructuur.
 • De cursisten zullen kennis opdoen hoe cybercriminelen opereren en zijn daardoor beter in staat om te monitoren wanneer er sprake is van hacking op de infrastructuur. Na de training is de cursist in staat om zelf kwetsbaarheden te onderzoeken in (web) applicaties.

Doelgroep

De training is bedoeld voor IT-specialisten en studenten die graag kennis willen maken met Ethical Hacking. Denk hierbij aan: Webontwikkelaars, Systeembeheerders, Security Officers, IT-managers en Applicatieontwikkelaars. De doelstelling is het ontwikkelen van een security mindset die je helpen in de dagelijkse werkzaamheden wanneer het gaat om informatiebeveiliging.

“Securitybasics voor iedereen met een IT-functie op zijn businesscard”.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

Basiskennis IP-netwerken, handig met scripting talen en kennis met Linux.

Bijzonderheden

De cursisten zullen wegwijs gemaakt worden in Kali Linux. HET platform dat gebruikt wordt door security specialisten tijdens beveiligingsonderzoeken en penetratietesten. De training wordt gegeven door cybersecurity experts van Secured by Design die nog steeds werkzaam zijn binnen dit vakgebied. Hierdoor is de cursist verzekerd van kwaliteit en zal de inhoud van het programma, als ook de technieken en het lab altijd up to date zijn. De eerste cursusdag is een skype sessie van 10:00 tot 12:00. De overige twee cursusdagen duren van 10:00 uur tot 14:00 uur.
Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Een introductie in beveiliging
 • De meest gangbare aanvalstechnieken
 • Beroepsethiek
 • Brute Forcing
 • Rapporteren
 • Scripting
 • De werkwijze en mindset van hackers
 • Sporen ontdekken van aanvallers
 • Poortscanning
 • Web application exploitation
 • Webshells en backdoors
 • OWASP top 10

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Ethical Hacking Specialist - FusionTeach


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Ethical Hacking Specialist - FusionTeach

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Ethical Hacking Specialist - FusionTeachOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid