Communicatievaardigheden voor Agile medewerkers

Communicatievaardigheden voor Agile medewerkers

Algemeen
Steeds meer organisaties gaan Agile werken of zitten midden in een Agile transitie. Voor medewerkers brengt dit veel verandering met zich mee. Naast het implementeren van een nieuwe methode, zoals bijvoorbeeld Scrum wordt er ook een groot beroep gedaan op jouw persoonlijke vaardigheden en mindset. Dit laatste is van doorslaggevend belang om Agile echt tot een succes te maken. Deze training biedt jou de kans om daar een mooie bijdrage in te leveren!

Opbouw van de training
In deze tweedaagse training reiken we je handvatten aan om jouw communicatievaardigheden binnen je team te verbeteren. Het Agile Manifesto en de daaraan 12 verbonden principes vormen de leidraad van deze training. Met de handvatten die we je aanreiken kun je de uitdagingen in een agile omgeving beter aan. In de training ga je naast een theoretisch kader actief aan de slag door middel van oefeningen en onderlinge interactie.

Welke uitdagingen ervaar jij in je team?
Op basis van jouw individuele leerdoelen wordt het programma samengesteld. Daarnaast is het mogelijk om eigen praktijksituaties in te brengen. Het kader waarbinnen deze leerdoelen passen, hebben een duidelijke relatie tot het Agile Manifesto. Hierbij kun je denken aan: klantgerichtheid (zowel interne als externe klanten), eigenaarschap, samenwerking, (zelf)reflectie, autonomie, flexibiliteit, het dragen van verantwoordelijkheid en communicatie.

Doel

 • Na het volgen van de training ‘Communicatievaardigheden voor Agile medewerkers’ kun je een passende invulling geven aan de communicatieve uitdagingen die het werken in een agile omgeving met zich meebrengt.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die in een Agile team werkt, gaat werken of daarbij betrokken is.

Voorkennis

Het geniet de voorkeur wanneer je kennis hebt van of ervaring met het werken in een Agile omgeving.

Bijzonderheden

 • Bij de training ontvang je toegang tot onze electronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.
 • Voor aanvang van de training ontvang je een intakeformulier en een test om je communicatiestijl te ontdekken (DISC)
 • Eigen inbreng van casuïstiek wordt gewaardeerd maar is zeker geen verplichting!
 • Deze training is ook bijzonder geschikt om met het team als maatwerktraining te volgen, vraag hiervoor naar de mogelijkheden!
 • Heb je specifiekere leerdoelen om je persoonlijke vaardigheden te verbeteren? Kijk dan eens bij onze andere Soft Skills trainingen

Onderwerpen

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn:

 • Agile Manifesto
  • 12 Agile principes
 • Effectief communiceren
  • Bewust worden van je eigen communicatiestijl
  • De verschillen met anderen leren te herkennen en te waarderen
  • Je gedrag leren aanpassen om effectiever met anderen te communiceren
 • Klantgerichtheid
  • Een optimale gesprekspartner worden voor klanten
  • Snel tot de kern van een vraag of probleem kunnen doordringen
 • Focus / time-management
  • Heldere doelen voor jezelf leren stellen.
  • Gefundeerd beslissingen nemen waar je jouw tijd aan gaat spenderen
 • Feedback geven en ontvangen
  • Het (h)erkennen van de waarde van feedback
  • Het zorgvuldig kunnen geven van feedback

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Communicatievaardigheden voor Agile medewerkers


  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Meer weten

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


  Cursus: Communicatievaardigheden voor Agile medewerkers

   Wij helpen je graag

   Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

   Communicatievaardigheden voor Agile medewerkers    Lesmethoden
    JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

    Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

    KLASSIKALE CURSUS

    Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

    VIRTUEEL

    Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

    Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

    • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
    • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
    • Optioneel: een camera en/of microfoon
    • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
    • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

    Hybride
    Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

    PERSOONLIJK BEGELEID

    Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

    VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

    Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

    E-LEARNING

    Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

    BLENDED

    Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

    Meer informatie
    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid