Agile Product Management

Algemeen

Deze cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:

Er zijn geen gerelateerde cursussen.

Veel bedrijven kennen de rol product management voor hun interne IT afdeling niet. Door de opkomst van Scrum en Agile is het echter essentieel dat deze rol goed ingevuld wordt. Een Scrum Product Owner is namelijk een Product Manager. Dit is duidelijk een andere rol dan een project manager. Een project manager vraagt zich vooral af of een project op de juiste manier gerealiseerd wordt (binnen tijd, budget en met gevraagde functionaliteit). Een product owner of product manager heeft vooral als taak om ervoor te zorgen dat het juiste product gebouwd wordt. Een Product Manager bemoeit zich dus vooral met de inhoud, terwijl een traditionele project manager dit veel minder doet. Een Scrum Product owner is een Agile Product Manager. Dit is een grote omschakeling. We zien dat bij invoering van Scrum hiervoor vaak te weinig aandacht is. De focus is vaak op het goed volgen van de Scrum regels door het ontwikkel team. Vaak wordt een product owner slechts verwacht dat hij een product backlog opstelt, en de user stories kan toelichten. Hoe hij dit moet doen krijgt niet voldoende aandacht.

Tijdens de cursus Agile Product management gaan we in op de verantwoordelijkheden van de Agile Product Owner en leggen we uit welke werkzaamheden hierbij komen kijken.

Doel

  • Tijdens de 1 daagse training Agile Product Management krijgen de cursisten handvaten aangereikt om de rol van Product Owner goed in te kunnen vullen.

Doelgroep

Iedereen die betrokken is bij het leiden van agile of scrum projecten: product owner, project leiders of project managers.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

Agile en Scrum overview of vergelijkbare kennis.

Persoonlijk advies?

Onderwerpen

  • Verantwoordelijkheden van een Product Owner.
  • Vaststellen product visie.
  • Prioriteren requirements.
  • Opstellen van Product Backlog.
  • Communiceren van requirements mbv user stories.
  • Maken van een release planning.
  • Zorgen voor een betrouwbare productiviteits meting.
  • Gebruik maken van feedback loop voor verbeteren van visie en requirements.
  • Tools die Product Owner kan gebruiken voor vaststellen visie, prioriteren, requirements: Business Model Canvas, Product Vision Canvas, Story Map, Minimal Viable Product, Personas, Technology Adoption Curve.

Planning & Prijs

Gerelateerde cursussen

Er zijn geen gerelateerde cursussen.

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Agile Product Management


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Agile Product Management

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Agile Product ManagementOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid