Werken in de IT; een dream job!

Door de coronacrisis verliezen veel mensen (onverwachts) hun (droom)baan. Blijf niet bij de pakken neerzitten en zie dit moment als een kans! Ondanks dat de werkloosheid in horeca, schoonmaak en administratie toeneemt, zijn er op dit moment nog ruim 45.000 openstaande vacatures (t.o.v. normaal 60.000 in deze periode) (Bron: Randstad). Ga jij op zoek naar jouw nieuwe dream job? Lees dan snel verder..

Omscholen

In de branches zorg, bouw en ICT is nog steeds sprake van schaarste. Als IT Opleider zien wij een stijging in vraag naar IT omscholingstrajecten. Het IT werkgebied is heel erg breed: van softwareontwikkeling tot systeembeheer. Wil jij meer met de hardware (pc’s en servers installeren, beheren en supporten) bezig zijn? Of lijkt het je leuk om zelf software te gaan maken (bijvoorbeeld een website bouwen)? Ook dat kunnen wij jou leren. Lees hier De top 15 snelst groeiende functies in 2020.

Heb je bij jouw ontslag een transitievergoeding ontvangen? Lees dan het artikel Besteed je transitievergoeding aan een opleiding.

Vaardigheden

Naast de zogenoemde ‘hard skills’ zijn ook ‘soft skills’ belangrijk. Deze zijn misschien wel belangrijker dan hard skills! Randstad heeft onderzocht aan welke soft skills de meeste waarde wordt gehecht. Kun jij goed samenwerken, ben je communicatief vaardig en ben je gedreven en enthousiast? Dan neemt hiermee je kans op de arbeidsmarkt toe.

Kijk je naar alle vacatures, dan zijn de meest gevraagde soft skills:

  1. Samenwerken
  2. Gedrevenheid/enthousiasme
  3. Communicatieve vaardigheden
  4. Verantwoordelijkheid
  5. Flexibiliteit
  6. Zelfstandigheid
  7. Gedrevenheid/motivatie
  8. Klantgericht
  9. Georganiseerd
  10. Oplossingsgericht

Op onze themapagina Soft Skills vind je allerlei handige informatie, downloads en trainingen. Krijg bijvoorbeeld inzicht in jouw communicatiestijl met de DISC mini-test.

Opleidingsadvies?

Bij Vijfhart helpen we je graag om jouw groeipad naar IT-professional vorm te geven. Bekijk onze om- & bijschool optie of neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs via 088-5427848 of via verkoop@vijfhart.nl.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid