Welke keuze maak jij: Office 2019 of Office 365?

Het zal je niet ontgaan zijn. Microsoft Office 2016 is afgelopen maand opgevolgd door de nieuwe Office 2019. Deze nieuwe standalone versie van Office is ideaal voor gebruikers die nog niet klaar zijn om in de Cloud te werken. Ook zit je niet vast aan een maandelijks bedrag per maand, maar betaal je eenmalige licentiekosten. Maar wat zijn nou precies de grote verschillen?

De verschillen tussen Office 2019 en Office 365
Het grootste verschil van Office 2019 is dat het om losse Office applicaties gaat. Je koopt dus een licentie om de Microsoft Word, Excel, PowerPoint en OneNote applicaties te installeren op jouw computer. Met deze applicaties kun je geen gebruik maken van de Cloud faciliteiten. Dus samenwerken in de Cloud met Office 2019 is niet mogelijk.

Naast het feit dat Office 2019 een standalone versie is en na aanschaf niet meer wordt geüpdatet, zijn er nog een paar andere verschillen met Office 365:

• Office 365 kun je overal en altijd gebruiken, zowel op je computer als op je smartphone en tablet. Office 2019 kun je alleen gebruiken op je computer.
• Office 365 kun je in de Cloud samenwerken met je collega’s. Bij Office 2019 kan maar één persoon de software gebruiken.
• Office 365 kun je gebruiken op alle Windows computers. Office 2019 werkt alleen op Windows 10 en niet op oudere versies van Windows.
• Met een licentie van Office 365 beschik jij als eerste over de belangrijkste security updates. Bij Office 2019 krijg je ook belangrijke security updates, maar deze worden wel in een lagere frequentie beschikbaar gesteld.

Samenwerken in de Cloud
Wil jij intensief samenwerken met je collega’s? En ben je veel onderweg? Dan biedt Office 365 een ideale uitkomst voor jou! Doordat alles zich in de cloud bevindt, kun je anytime, anyplace en anywhere met Office 365 aan de slag. Daarnaast beschik je altijd over de laatste versie en updates voert Microsoft zelf uit; hierdoor kun je je volledig richten op het optimaal uitvoeren van je werkzaamheden.

Haal alles uit Office 365
Wel zien we niet alle mogelijkheden binnen Office 365 volledig benut worden. Daarom hebben we een aantal nieuwe cursussen in ons aanbod opgenomen. Wil jij ook samen met je collega’s effectiever de tools van Office 365 gaan gebruiken? Wellicht is een van deze cursussen dan iets voor jullie:
Introductie in Microsoft 365
Office 365 voor Key Users en Servicedesk

Download De meeste voorkomende valkuilen van Office 365 whitepaper >

 


Wil je nog meer te weten komen over Microsoft Office?
Neem dan eens een kijkje op onze speciale Office themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid