Wat is Microsoft Teams?

Sinds de lancering op 14 maart 2017 is Microsoft Teams de snelst groeiende Microsoft applicatie. Wereldwijd maken meer dan 300.000 bedrijven hier gebruik van! Maar wat is Microsoft Teams nu eigenlijk? En wat kun je er mee?

Wil jij antwoorden op deze vragen? Lees dan snel verder. Wil je liever gelijk aan de slag met Microsoft Teams? Lees dan onze blog 9 Tips om te starten met Microsoft Teams.

Waarom Microsoft Teams?

Je herkent het vast wel: tijdens je werkdag werk je in een Excel bestand. Je e-mailt dit naar je collega en hij voegt wat informatie toe aan je spreadsheet. Vervolgens e-mailt hij het aangepaste bestand naar je terug. Omdat je wat vragen hebt over zijn toevoegingen, besluit je hem te bellen. Aan de hand van het telefoontje pas je nog wat aan in de spreadsheet en je verstuurt het definitieve bestand per e-mail naar je collega. En zo heb je verschillende projecten lopen. Houd jij het overzicht nog? Denk je dat dit efficienter kan? Ja, dat kan zeker!

Doordat er steeds meer informatie beschikbaar is, gaat een groot deel van de werktijd verloren aan het zoeken naar documenten en bestanden. Ook werken medewerkers steeds meer in verschillende teamverbanden samen. Wist je dat meer dan de helft van de werktijd aan e-mail wordt besteed?

Hier heeft Microsoft een oplossing voor bedacht: Microsoft Teams.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft beschrijft teams als: “Een samenwerkingsapp die u en uw team helpt om alles overzichtelijk te houden en om gesprekken te houden, en dat allemaal op dezelfde plaats.

Teams is het online samenwerkingsplatform van Microsoft en maakt deel uit van Microsoft’s publieke clouddienst Office 365. Met behulp van teams kun je heel eenvoudig en veilig samenwerken en communiceren, ongeacht het platform (laptop, smartphone, tablet of jouw favoriete browser).

Dit doe je per project (Team) waardoor je snel en efficient werken, zonder dat jezelf allerlei zaken per mail moet delen en communiceren. Iedereen die deel uitmaakt van hetzelfde project (Team) werkt in dezelfde set documenten, en ziet dus dezelfde ‘waarheid’.  Dit samenwerken kan zelfs gelijktijdig waarbij Teams voor het versiebeheer zorgt. Er is dan ook altijd ‘een weg terug’.

Waarom Microsoft Teams gebruiken?

Veelal wordt Teams gebruikt om doelgerichter en veiliger samen te werken. Hierbij kan een overkill aan mailberichten en teveel/onnodig fysiek overleg zoveel als mogelijk beperkt worden, zonder daarbij de efficientie uit het oog te verliezen. Ook zal met goed gebruik van Microsoft teams de hoeveelheid e-mails afnemen en kun je gemakkelijker met meerdere collega’s aan documenten en bestanden werken. Microsoft teams zorgt voor het samenbrengen van gesprekken, vergaderingen, bestanden, apps – van Office én van derden – om zo efficient teamwerk in Office 365 te faciliteren.

Teams is geïntegreerd in Office 365. Dit betekent dat je met vertrouwde Office-programma’s zoals Word, Excel en Powerpoint kunt werken. De bestanden die je hiermee maakt, deel je eenvoudig en snel met je team, zonder dat je dit hoeft te e-mailen. Hiermee bespaar je gelijk wat ruimte in je Outlook!

Waarvoor kun je Teams voor inzetten?

Teams kun je inzetten voor:

  • Het veilig en gelijktijdig samenwerken aan projecten;
  • Het efficient delen van informatie (bijvoorbeeld bestanden) zonder te elkaar te e-mailen;
  • Samen effectief communiceren (chat, vergaderen, bellen);
  • Verbinden met 3rd party software m.b.v. zogenaamde Connectoren.

 

WIL JE NOG MEER TE WETEN KOMEN OVER MICROSOFT Teams?

Schrijf je in voor de Microsoft Teams training en leer in één dag Teams kennen. Of bekijk onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid