De nieuwe features in Microsoft Teams

Microsoft Teams is onderdeel van Office 365 en is hét platform om, waar je ook bent, optimaal samen te werken met jouw collega’s. Microsoft Teams blijft constant vernieuwen. Vijfhart-productmanager Sterre Verbraak zet de laatste updates voor je op een rij.

Teams is het ideale platform om samen te werken met collega’s. Daarom wordt het door steeds meer bedrijven gebruikt. Werken met Teams heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld:

  • Krijg je team op één lijn met groepschats, onlinevergaderingen, bellen en webconferenties
  • Werk samen aan bestanden via ingebouwde Office 365-apps, zoals Word, Excel, PowerPoint en  SharePoint
  • Voeg jouw favoriete Microsoft-apps en services van derden toe
  • Je team beveiligen

Teams brengt ongeveer maandelijks een nieuwe update uit. In de update van augustus 2022 zijn de volgende punten vernieuwd:

1. Je vergadering verlaten op al je apparaten
Als je deelneemt aan een vergadering op meerdere apparaten, kun je vanaf nu de vergadering verlaten vanaf alle apparaten die zijn verbonden met de vergadering. Dit doe je door de pijl-omlaag naast Verlaten te selecteren en vervolgens Op al mijn apparaten verlaten te selecteren.

2. Kanaalleden vooraf toewijzen aan brainstormruimten
Organisatoren kunnen vanaf nu kanaalleden die niet expliciet zijn uitgenodigd voor een kanaalvergadering, vooraf toewijzen in een aparte vergaderruimte. Hiervoor ga je naar het tabblad brainstormruimten in de vergaderingsgegevens en selecteer je Deelnemers toewijzen.

3. Gedeelde inhoud in een afzonderlijk venster weergeven
Als een collega inhoud deelt tijdens een Teams-vergadering, kun je die inhoud in een apart venster weergeven. Klik boven in het vergaderingsvenster op Pop-out en er wordt een afzonderlijk venster geopend.

4. Je vergadering automatisch opnemen en ondertitelen
Als een organisator Opnemen automatisch inschakelt in de vergaderingsopties, wordt ondertitelen automatisch ingeschakeld zodra dat de vergadering start.

5. Je spraak oefenen met Speaker coach
Speaker coach biedt je persoonlijke feedback op je spreek- en presentatievaardigheden in realtime en na de vergadering. Zo kun je met Speaker coach ook vooraf je presentatie oefenen.

Benieuwd naar wat Microsoft Teams allemaal te bieden heeft? Volg de cursus Microsoft Teams Basis. Hierin leer je o.a. hoe je samen met jouw teamleden tegelijkertijd kunt werken in een Word of Excel bestand. Handig, want dan hoef je bestanden niet meer heen-en-weer te sturen. Ook goed om te weten: deze cursus gaat altijd door.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid