“Het was echt top geregeld! Zo heb ik het nog niet vaak gehad.”

Met een apart opleidingsbudget bij zijn werkgever heeft Charles Michiels al de nodige cursussen gevolgd in zijn carrière. Maar nog niet vaak zag hij dat het zo goed was geregeld als tijdens de cursus die hij volgde bij Vijfhart. “Computers die meteen werken, ideale ruimte, enthousiaste docent, ruimte voor persoonlijke begeleiding én, niet geheel onbelangrijk, een overheerlijke lunch.”

Welke cursus heb je gevolgd?
“Ik werk veel met Excel en maak vaak macro’s, maar ik merkte dat ik toch niet altijd goed wist hoe dingen werken en ik wilde me daar graag in verdiepen. Daarom heb ik de cursus programmeren in visual basic for applications gevolgd.”

Waarom ben je deze cursus gaan volgen?
“Op dit moment ben ik scrum master, maar mijn kern-expertise is het testen van software. Ik merk dat mijn scrum team op dit moment nu zo ver is dat ze geen fulltime scrum master meer nodig hebben. Daarom wil ik waarde gaan toevoegen aan het team als tester. Hier heb je meer Excel voor nodig en daarom leek dit mij een geschikte cursus. Daarnaast is er bij mijn huidige werkgever veel ruimte om jezelf te ontwikkelen, en daar maak ik natuurlijk graag gebruik van.”

Wat heb je geleerd tijdens de cursus?
“Het is misschien raar om te zeggen, maar ik heb vooral geleerd dat ik eigenlijk toch al best veel wist. Gelukkig was er tijdens de cursus ook ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan met oefeningen. Hierdoor kon de docent mij net wat meer helpen om meer uit de cursus te halen dan normaal gesproken het geval was geweest.

Ben je hierdoor niet teleurgesteld geraakt?
“Nee absoluut niet, ik heb zeker wel dingen geleerd en ik ben ook zo enthousiast geworden dat ik me meteen heb opgegeven voor de vervolgcursus: programmeren in Excel met VBA. Ook merk ik bijna dagelijks dat ik nu veel dingen beter begrijp. Ik programmeer nu netter en mocht ik ooit van baan of functie wisselen, dan denk ik ook dat mijn collega’s mijn codes beter kunnen lezen.”

Wie raad je aan om deze cursus te volgen?
“Iedereen die weleens iets met macro’s in Excel doet en zich afvraagt wat je er nog meer mee kunt doen, hoe het werkt en hoe je het kunt aanpassen. Er is namelijk echt veel meer mogelijk dan je misschien in eerste instantie denkt. Daarnaast is deze cursus echt een aanrader als je net begint met het invoeren van taken in de Macro Recorder. De docent houdt rekening met alle niveaus en de basis wordt uitvoerig uitgelegd.”

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid