Waarom Time Management op jouw To Do lijst moet staan

We hebben het allemaal gehoord op Prinsjesdag: het gaat goed met de economie en het aantal banen in de IT-sector gaat de komende jaren alleen maar stijgen. Fantastisch natuurlijk! Maar er is ook een keerzijde, want bij een groeiende economie en meer openstaande vacatures, hoort vaak ook een stijging in de werkdruk. We moeten steeds meer doen in minder tijd. Het goed kunnen managen van je tijd wordt dus ook als IT-er steeds belangrijker.

Bij Vijfhart zien we dit ook. We krijgen steeds meer vragen over hoe je het beste je tijd kunt besteden en hoe je meer structuur in je werk kunt aanbrengen. Het lijkt zo makkelijk, je tijd managen, maar in de praktijk gaat het toch vaak mis. Dit komt bijvoorbeeld door vage doelstellingen, verkeerde prioriteiten stellen, te veel afleiding, het uitstellen van taken en het niet ‘nee’ durven zeggen tegen collega’s.

Herken jij jezelf hierin en twijfel je over of een cursus Time Management ook echt waardevol voor jou is en of het wel echt iets oplevert? Wij snappen dat. Daarom delen we in deze blog meer informatie over onze cursus en delen onze cursisten graag hun tips en ervaringen met jou.

Leer jezelf kennen

In de cursus Time Management vullen alle cursisten voorafgaand aan de cursus het DISC-profiel in. Het resultaat hiervan is een persoonlijk DISC-profiel wat inzicht geeft in je persoonlijkheidsstijl en hoe dat tot uiting komt in je gedrag. Je leert jezelf op deze manier nog beter kennen.

“Door deze bewustwording weet ik hoe ik mijn sterke en zwakke punten goed in kan zetten om nog beter tot mijn recht te komen op de werkvloer.” – cursist, werkzaam als Projectcoördinator

Een veilige omgeving

Jezelf veranderen betekent jezelf blootgeven. Toegeven aan wat je nog niet kan en toegewijd zijn om dit te veranderen. Een veilige omgeving is noodzakelijk om deze openheid te creëren. In onze Soft Skills cursussen wordt er dan ook tijd besteed om met elkaar een veilige omgeving te creëren zodat je van elkaar kunt leren. De leerdoelen van de cursisten staan centraal en we maken gebruik van de ervaringen van elkaar.

”Er is veel interactie en veel interesse in ieders persoonlijke doelstellingen.” – cursist, werkzaam als HR-medewerker

De gouden tip(s)

Er is geen algemene tip die voor iedereen geldt. Ieder mens is uniek en je bepaalt zelf welke tips jou het beste helpen om de juiste keuzes te maken. Hieronder een lijst van tips van onze cursisten. Misschien zit de gouden tip voor jou er wel bij!

“Werk niet om anderen te “pleasen”. Wees trouw aan jezelf en werk echt vanuit je eigen perspectief.”
“Val niet terug in oude gewoontes maar blijf dit volhouden.”
“Plan voor jezelf per week de tijd in om te evalueren over jezelf en haal daar verbeterpunten voor jezelf uit.”
“Houd zelf de regie.”
“Durf nee te zeggen.”
“Stel prioriteiten en wees gedisciplineerd.”
“Veranderen is een geleidelijk proces. Doe dit stap voor stap”

Time Management = Life-Management?

Is Time Management wel de juiste titelnaam voor deze cursus? We merken dat deze cursus de cursisten veel meer brengt dan grip krijgen op je tijd. De cursus Time Management heeft niet alleen impact op je zakelijke leven, maar zeker ook privé.

“Het gaat over het managen van je leven”.

Ben jij nieuwsgierig naar wat de cursus Time Management voor jou kan betekenen? Bekijk dan de trainingspagina van de training ‘Time Management: Slim omgaan met jouw tijd’ en schrijf je in!

Alle cursisten die hebben meegewerkt aan de reviews willen wij bedanken voor hun openheid en feedback.

 


 

Wil je nog meer te weten komen over Soft Skills?
Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid