Waarom is ODI (Oracle Data Integrator) de ELT-tool van de toekomst?

Allereerst: Waarom Data Warehousing?

Wanneer u begint met het introduceren van een Data Warehouse binnen uw organisatie zou u zich eerst moeten afvragen, waarom Data Warehousing nodig is. Want alleen de noodzaak om bepaalde bedrijfsinformatie te kunnen tonen, om daarmee bijvoorbeeld kosten te verlagen of de omzet te verhogen, is onvoldoende.

We kunnen immers ook met rapportagetools direct onze bronsystemen raadplegen en de gevraagde gegevens opleveren. Wanneer u geïntegreerde informatie wilt hebben, die over meerdere bronsystemen gaat, dan is een Data Warehouse de oplossing.

Goed beschouwd is Data Warehousing dus een technisch trucje toepassen, omdat operationele systemen niet geschikt zijn voor analysedoeleinden. Geïntegreerde bedrijfsgegevens dienen uiteindelijk beslissers binnen een organisatie te ondersteunen bij het nemen van beslissingen: Acties.

We willen de data uit verschillende bronsystemen flexibel, snel en simpel kunnen analyseren, om bedrijfsbeslissingen te ondersteunen.

Waarom zouden we hiervoor gebruik maken van de ELT-tool ipv de nu gebruikelijke ETL-tools voor het ontwikkelen van een Data Warehouse?

Goede performance; ODI’s ELT architectuur maakt gebruik van uiteenlopende RDBMS capaciteiten om de data te verwerken en te transformeren.  Deze aanpak zorgt voor optimale performance door de capaciteiten van de DBMS te gebruiken.

Eenvoudig in gebruik; ODI is in vergelijking met vele andere ETL intuïtief en eenvoudig in gebruik. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van eenmaal gemaakte componenten (Knowledge Modules) die het eenvoudig maken om een transformatie te maken.

Real-time Datawarehousing; ODI combineert drie stijlen van data-integratie: gegevens gebaseerd, event based, en service gebaseerd. ODI verenigt de verwerking van gebeurtenissen in real time via haar geavanceerde Changed Data Capture mogelijkheden.

Declaratief ontwerp; ODI verkort de uitvoering met haar ‘Declaratief ontwerp’ benadering. Ontwerpers specificeren wat ze willen bereiken met hun gegevens, en vervolgens genereert de tool de details van hoe de taak uit te voeren. Hierdoor worden het aantal en de complexiteit van de stappen sterk verminderd, wat op zijn beurt de bouwtijd verkort. Automatische code generatie vermindert verder de leercurve voor ontwikkelaars en minimialiseert de testtijd.

Knowledge Modules; ‘Knowledge Modules’ vormen de kern van het ODI architectuur. Ze maken alle ODI processen modulair, flexibel en uitbreidbaar. ‘Knowledge Modules’ definiëren de templates voor het genereren van code voor de verschillende acties. ODI levert een uitgebreide bibliotheek met  ‘Knowledge Modules’ mee, die kunnen worden gewijzigd naar de specifieke klantbehoeften.

Bij Vijfhart komen we in onze cursus “ODI11G Oracle Data Integrator” uitgebreid terug op alle aspecten rondom het gebruik van deze Data Warehouse tool.

In 4 dagen leert u de concepten en het gebruik van deze ELT-tool.

Dit artikel is geschreven door Frank Kuijpers, ODI Expert en docent. Meer informatie over deze tool of de cursus? Vraag vrijblijvend meer info aan via de Oracle ODI cursusbeschrijving op onze website.

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid